© Malatya Time

14 MAYIS 2023 | Malatya Arapgir Genel Seçim Sonucu ve Partilerin Oy Oranları

Son dakika seçim haberine göre Malatya Arapgir seçim sonuçları 2023, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri ile merak ediliyor. Malatya Arapgir seçim sonuçları 2023 ne zaman açıklanacak? Oy kullanma işlemlerinin bitmesinin ardından yayın yasağının kalkmasıyla birlikte sonuçların açıklanacağı öngörülüyor. 2023 Malatya Arapgir cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları belli oluyor. Sonuçlar açıklandı mı?

Son dakika seçim haberine göre Malatya Arapgir Seçim Sonuçları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Oy kullanma saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de bitecek. Peki Malatya Arapgir ilçesinde seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Asrın felaketinden etkilenen Arapgir'de oy oranları nasıl? 

Sandıklar açıldıkça sonuçları https://www.malatyatime.com/ adresimizden canlı olarak takip edebilirsiniz. 



MALATYA 2018 SEÇİM SONUÇLARI OY TOPLAMI

TOPLAM SANDIK
1.977

TOPLAM SEÇMEN
565.452

TOPLAM KULLANILAN OY
497.223

KATILIM ORANI
87.63%

TOPLAM GEÇERLİ OY
478.686

MİLLET VEKİLİ SAYISI
6

AÇILAN SANDIK ORANI
100%

AÇILAN SANDIK SAYISI
1.977

Malatya Arapgir ilçesindeki toplam seçmen sayısı: 8.262

Kullanılan oy: 7.199

Geçerli oy: 7.009

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI TÜRKİYE GENELİ

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.

ARAPGİR'İN TARİHİ 

Arapgir, Konya Selçuklularından önce Danişmentliler devletine bağlandı. 1175 yılına kadar bu devlete bağlı kaldı. 1178 tarihinde Konya Selçuklu sultanlarının bir sancağı oldu. Aslan Danişmentliler devletini kaldırarak topraklarını kendi ülkesine katınca Arapgir´de Konya Selçuklu sultanlarının bir sancağı oldu.

OY NASIL KULLANILIR? 6 ADIMDA ÖĞRENİN

Seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 6 adım şöyle:

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ SAYILIR?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacak oyların durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Hangi oyların geçersiz sayılacağı şöyle:

        "Evet" ya da "Tercih" mührünün basılmaması,

        Birden fazla ittifaka, siyasi partiye veya adaya oy basılması,

        Oy pusulasının bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılması veya koparılması,

        Oy pusulasının üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaret, imza kaşesi veya parmak izi basılması,

        Oy pusulasının belirgin şekilde özel olarak karalanması, çizilmesi veya işaretlenmesi,

        Zarftan işaret anlamı taşıyan herhangi başka bir madde çıkması.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER