© Malatya Time

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı Sona Erdi: Malatyalı Adaylar da Ter Döktü

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu, Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Toplam 227 sınav merkezinde, 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salonun kullanıldığı sınav, 1 milyon 864 bin 867 adayın katılımıyla tamamlandı.

Malatya’da da sınava giren binlerce aday, uzun süredir hazırlandıkları sınavın zorlu sorularını yanıtlamak için ter döktü. Bölgedeki adaylar, özellikle depremin yarattığı zor koşullara rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla sınav salonlarında yer aldı. Deprem sonrası toparlanma sürecinde olan şehirde, KPSS’ye giren adaylar, gelecekteki kariyerleri için bu sınavın önemli bir adım olduğunu belirtti.

SONUÇLAR 4 EKİM'DE AÇIKLANACAK 

Sınav sonrası adaylar, sınavın genel olarak zorluk seviyesinin ortalamanın üzerinde olduğunu, bazı bölümlerde beklediklerinden daha farklı sorularla karşılaştıklarını dile getirdi. Malatya'da sınav merkezlerine ulaşım sorunsuz bir şekilde sağlanırken, adaylar bu süreçte kendilerine destek olan yetkililere ve sınav görevlilerine teşekkür etti.

ÖSYM, 2024-KPSS Ortaöğretim sonuçlarının 4 Ekim 2024 Cuma günü açıklanacağını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını sabırsızlıkla beklerken, Malatya’daki adaylar arasında sınav sonrası umut dolu bir bekleyiş hakim.

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER