© Malatya Time

2025'te Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte Merak Edilen Detaylar

2025 yılı için asgari ücret zammı, Türkiye genelinde milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. Tahminler net asgari ücretin 24 bin TL'nin üzerinde olacağını gösteriyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında toplanması beklenirken, zam oranlarına dair ilk ipuçları ortaya çıktı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı büyük merak konusu. Son yapılan zamla 2024 yılı için 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret, 2025'te yeniden düzenlenecek. İlk tahminler zam oranının yüzde 40-45 aralığında olacağını gösteriyor.

ZAM ORANINA DAİR İLK TAHMİNLER

Ekonomi gazetecisi Faruk Erdem, Orta Vadeli Program’ın enflasyon tahmininden yola çıkarak, asgari ücretin 2025’te 24 bin 58 TL olacağını öngörüyor. Aynı şekilde Merkez Bankası'nın anketine göre yüzde 43,14 zam oranı ile asgari ücretin 24 bin 336 TL'ye çıkabileceği ifade ediliyor.

KOMİSYONUN TOPLANTI TARİHİ BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayının ilk haftasında toplanması bekleniyor. Zam oranları ise işveren ve işçi sendikalarının görüşmeleri sonucunda netleşecek. Resmi açıklamalar geldiğinde haberlerde yer alacak.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER