© Malatya Time

Abdurrahman Babacan: Kışla Caddesi'nde En Kısa Zamanda Yıkım İşlemlerine Başlayacağız

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan: "Saray Mahallesi-Fuzuli-Kışla bölgesindeki esnafımıza ise verdiğimiz taahhüdü yerine getirdik. Bunun ilk konuşulmasının üzerinden 4 ay geçti. Ve 4 ay, bir hayli yeterli bir zaman. Şimdi Hürriyet Parkı'ndan Millet Bahçesi'ne uzanan hatta kendileri için hazırlanan geçici iş yerlerine kendilerini taşıyarak en kısa zamanda yıkım işlemlerine başlayacağız" dedi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Şimdi projelendirmesi bitme safhasına gelmiş yüksek sayıda rezerv alanımız var, ardından hemen bunların ihalelerine çıkılacak.  Yeni rezerv alan taleplerini ise muhtarlarımız üzerinden almaya devam ediyoruz. Bakanlık personeli taleplerin teknik uygunluğuna bakarak bunlara cevap verecek. Bu noktada, geçtiğimiz haftalarda   Nikah Sarayı'nda düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısı vesilesiyle ortaya çıkan bazı spekülasyonlara da açıklık getireyim. Toplantıyı, öncesinde içeriğiyle birlikte Bakan Yardımcımız Vedat Gürgen ile konuştuk. Burada hem hak sahiplerine detaylı bilgilendirme yapılması hem de yeni taleplerin muhtarlar üzerinden alınabilmesini sağlayacak bir toplantı olarak düzenledik. Fakat o gün oluşan aşırı yoğunluk neticesinde toplantı başkanımız şahsi bir inisiyatif alarak taleplerin bu toplantıda alınmayacağını belirtmişler. Mesele bundan ibaret. Yani herhangi bir yanlış yönlendirme söz konusu değil. Biz en baştan Bakan Yardımcımız ile bu minvalde konuşmuştuk. Ayrıca toplantının devamında hak sahipleri, tüm sorularının cevaplarını detaylarıyla buldular. "

ŞEHRİN TOPARLANMA SÜRESİ UZUYOR

"Bu rezerv alanlar başlığında şu an karşımızdaki en önemli mesele ise, kesinleşen rezerv alanlardaki binaların acilen boşaltılması ve yıkımların en kısa zamanda gerçekleşmesi zarureti. Burada vatandaşımızdan ya da esnafımızdan kaynaklı her bir geciktirme şehrin toparlanma süresini uzatıyor. Buna artık tahammülümüz yok. Bundan böyle Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda Valiliğimiz, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, ortak bir mutabakat ve koordinasyon içerisinde davranacak ve birlikte hareket edecek. Esnaf için oluşturulan geçici iş yerlerine esnafı alacak ve yıkım işlemlerine hemen başlayacağız.   Bu konuda şehrin tüm kurum ve idarecilerinde tam bir mutabakat ve kararlılık var. Yeteri kadar zaman verildi, artık bekleme lüksümüz yok. Bu bağlamda, şu meseleye de açıklık getirelim: ihalesi yapılan ve Kuzu Grup tarafından 400 gün içerisinde bitirilerek teslim edilecek olan Saray Mahallesi-Fuzuli-Kışla bölgesindeki esnafımıza ise verdiğimiz taahhüdü yerine getirdik. Kendilerine seçim dönemi öncesinde, 'ansızın gelip yıkma gibi bir işlem gerçekleşmeyecek, belirli bir süre tanınacak, merkezde olmak üzere geçici iş yerleri tanzim edilecek ve sonrasında boşaltmanız istenerek yıkım gerçekleşecek' demiştik. Tam olarak süreç bu şekilde gerçekleşiyor. Bunun ilk konuşulmasının üzerinden 4 ay geçti. Ve 4 ay, bir hayli yeterli bir zaman. Şimdi Hürriyet Parkı'ndan Millet Bahçesi'ne uzanan hatta kendileri için hazırlanan geçici iş yerlerine kendilerini taşıyarak en kısa zamanda yıkım işlemlerine başlayacağız. Ki 400 gün içerisinde bütün inşaat tamamlanarak yepyeni bir çarşı merkezine kavuşalım. Bu şehir hepimizin. Bu yüzden şehir için en rasyonel, en doğru kararları almak bize düşerken buna destek olmak da tüm Malatyalılara düşüyor. Bu desteği istisnasız tüm hemşerilerimizden alacağımızdan şüphemiz yok.   Herkes belirli fedakarlıklar yapıyor ve belirli sıkıntılar yaşıyor, bunun farkındayız; fakat bu sabrın sonu selamet olacak inşallah" dedi.

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER