© Malatya Time

AFAD, Depremzedeler İçin Polat Köyü'nde Yeni Yaşam Alanları İnşa Ediyor

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde inşa edilen Polat Köyü, ülkemizde afet sonrasında tek alanda inşa edilen en büyük kırsal yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. AFAD tarafından yürütülen dünyanın en büyük iyileştirme operasyonu ile afetzede vatandaşlar, yeni yuvalarına kavuşmak üzere.

6 Şubat depremleri sonrasında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde depremzede vatandaşlar için inşa edilen Polat Köyü, ülkemizde afet sonrası tek alanda inşa edilen en büyük kırsal yerleşim yeri olma özelliği taşıyor. AFAD'ın koordinasyonunda yürütülen dünyanın en büyük iyileştirme operasyonu hızla devam ediyor.

AFETZEDELER İÇİN YENİ YUVALAR

Polat Köyü, depremzede vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve güvenli bir yaşam alanı sağlamak amacıyla hızla inşa ediliyor. AFAD yetkilileri, hak sahibi afetzede vatandaşları çok yakında bu yeni sıcak yuvaları ile buluşturacaklarını belirtiyor. Devletin tüm imkanları ile milletinin yanında olduğunu vurgulayan yetkililer, bu sürecin planlı ve etkin bir şekilde yürütüldüğünü ifade ediyorlar.

DEVLETİN TÜM İMKANLARI İLE VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Devlet, afet sonrası iyileştirme çalışmalarında afetzedelerin yanında yer almaya devam ediyor. AFAD tarafından inşa edilen bu yeni kırsal yerleşim yerleri, vatandaşlara kalıcı ve güvenli yaşam alanları sunmayı amaçlıyor. 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için yürütülen bu büyük operasyon, milletimizin dayanışma gücünün bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

KAYNAK: İHA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER