Aile Hekimleri ve Hastaneler Arasındaki Dijital Bağlantı 2025’te Başlıyor!
SAĞLIK1 Ocak 2025 itibarıyla, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinde büyük bir dijital dönüşüm başlıyor. Aile hekimleri ve hastaneler arasında dijital entegrasyon sağlanarak, tetkik ve randevular online hale geliyor. Hastalar, hastaneye gitmeden tetkiklerini yaptırıp, sonuçları doğrudan aile hekimlerinden alabilecek.
Sağlık Bakanlığı, 1 Ocak 2025 itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçireceği dijital sağlık entegrasyonu ile aile hekimleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve hastaneler arasındaki işleyişi dijital ortamda birleştiriyor. Artık aile hekimleri, hastalarına yönlendirme yapmak için sağlık bilgi yönetim sistemlerini kullanacak ve tetkik taleplerini doğrudan iletebilecek.
TETKİKLER HASTANESİNE GİTMEDEN YAPILACAK
Yeni dijital sistemle birlikte, hastalar randevu alıp hastaneye gitmeden gerekli tetkiklere ulaşabilecek. Örneğin, INR testi, röntgen, mamografi veya ultrason gibi tetkikler, doğrudan aile hekiminden talep edilebilecek. Ayrıca, test sonuçları aile hekimlerinin sistem ekranlarında anında görünecek.
MUAYENE VE RANDEVULARDA YENİ DÜZENLEMELER
Aile hekimleri, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden kendi hastalarına özel muayene kontenjanları ayarlayacak. Bu sayede hastalar yalnızca aile hekimine ait bir kontenjandan yararlanarak hastanelerde muayene olabilecek. Ayrıca, aile hekimleri hastalarına yönlendirme yaptığında, hastaneye giden hastalar, sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden hekimlerden geri bildirim alacak ve bu geri bildirimler aile hekimlerine iletilecek.
SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİNE YÖNLENDİRME
Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimler, uygun gördükleri hastalarını Sağlıklı Hayat Merkezleri'ne yönlendirebilecek. MHRS üzerinden bu hastalar için randevu oluşturulacak ve sağlık bilgi yönetim sistemi ekranları üzerinden yönlendirme yapılacak.
SAĞLIKTA BÜYÜK DEĞİŞİM: ZAMAN VE GÜÇ TASARRUFU
Bu dijital dönüşümle birlikte, sağlık hizmetleri daha hızlı ve verimli bir hale gelecek. Sağlık kurumları arasındaki entegrasyon, hasta randevuları ve tetkik talepleri için yapılan işlemler daha kolay takip edilebilecek ve hastalar daha hızlı hizmet alabilecek. Aile hekimleri, hastalarının sağlık bilgilerine anında ulaşarak doğru yönlendirmeleri yapabilecek ve hastaların sağlık yolculukları çok daha hızlı hale gelecek.
İlginizi Çekebilir