Akademisyenler Malatya’da Tarım İçin Toplandı
ÇEVREMalatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen “Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Türkiye’ye Etkileri” seminerinde, 12 Nisan’da yaşanan ve Türkiye tarımını derinden etkileyen zirai don felaketi masaya yatırıldı. Akademisyenler, yöneticiler ve üreticiler ortak akılla çözüm aradı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi, “Küresel Isınma ve İklim Değişikliğinin Türkiye’ye Etkileri” konulu önemli bir seminere ev sahipliği yaptı.
BİLİM, TARIM KRİZİNE MÜDAHALE ETTİ
Seminere, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Fırat Kalkınma Ajansı Koordinatörü İsa Telimen, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcileri ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.
12 NİSAN FELAKETİ GÜNDEMDEYDİ
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 12 Nisan’da yaşanan zirai donun Türkiye’de son 150 yılın en büyük felaketi olduğunu vurgulayarak, “Üretimden ticarete kadar herkes çok büyük kayıp yaşadı. Ancak birlikte hareket ederek bu süreci aşacağız,” dedi.
ATAYAL’DAN ÇARPICI UYARILAR
Küresel iklim uzmanı Prof. Dr. İbrahim Atalay ise sunumunda, “Sanayi devrimiyle artan karbondioksit, sıcaklıkların ortalama 1 derece yükselmesine neden oldu. Türkiye’de yağış rejimleri değişiyor. Tarım çeşitliliğini artırmalı ve ekolojiye uygun üretime geçmeliyiz” dedi.
ORTAK AKIL VURGUSU
Rektör Prof. Dr. Recep Bentli de seminerde yaptığı konuşmada, “Don olayı sadece tarımsal değil, sosyal ve ekonomik anlamda da büyük etkiler bıraktı. Ancak doğru bilgi ve ortak akılla bu olumsuzluğu avantaja çevirebiliriz,” ifadelerini kullandı.
SEMİNERİN ARDINDAN FOTOĞRAF ÇEKİMİ
Sunumların ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
KAYNAK: İHA
İlginizi Çekebilir