© Malatya Time

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’nda Aysun Bay Güven Tazeledi

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunda Prof. Dr. Aysun Bay, oybirliğiyle yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Genel kurulda, federasyonun uluslararası sağlık turizmi çalışmalarına devam edileceği ve yeni uluslararası konferansların düzenleneceği açıklandı.

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulunda Prof. Dr. Aysun Bay, oybirliğiyle yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Federasyonun genel merkezi Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerde de temsilcilikleri olan federasyonun olağanüstü genel kurulu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Olağanüstü genel kurul toplantısında, mevcut başkan Prof. Dr. Aysun Bay, delegelerin oybirliğiyle yeniden başkan adayı gösterildi. Yapılan oylamada 600 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilen Prof. Dr. Bay, güven tazeleyerek göreve devam etme kararı aldı. Seçimin ardından konuşan Prof. Dr. Aysun Bay, oy kullanan tüm delegelere teşekkür ederek, "Dünya devletleri Ankara Büyükelçilikleri iş birliği ile Hükümetimizin destek ve katkılarıyla, Türkiye ile dünya devletleri arasında sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte de büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz," dedi.

ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ KONFERANSLARI YOLDA

Prof. Dr. Aysun Bay, federasyonun önümüzdeki dönemde Arap ülkeleri, Avrupa ülkeleri, Afrika ülkeleri, Latin Amerika ülkeleri ve Orta Asya Türk devletleri Ankara Büyükelçilikleri iş birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin destek ve katkılarıyla uluslararası sağlık turizmi konferanslarına başlayacaklarını belirtti. Türkiye'yi sağlık turizminde "marka" haline getirmek için çalışacaklarını vurgulayan Bay, yeniden başkanlığa seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek üyelere teşekkür etti.

YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI YENİDEN OLUŞTURULDU

Genel kurulda ayrıca, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu’nun üye olduğu üst kuruluşu Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu'na (SANKON) üyeliğinin devam etmesine de oy birliğiyle karar verildi. Genel kurulda federasyonun 16 kişilik Yönetim ve Denetim Kurulu ile 50 kişilik Sağlık Turizmi Akademik Kurulu da yeniden oluşturuldu.

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında uluslararası alanda daha güçlü bir yer edinmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER