© Malatya Time

Arslantepe Kazı Ekibi Bu Kez Malatya Sanat Sokağı’nı Keşfetti

Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, kazı heyetiyle birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nda yer alan müzeleri ziyaret etti. Prof. Dr. Restelli, Fotoğraf Makinesi ve Radyo ve Gramofon Müzeleri’ne olan hayranlığını dile getirdi.

Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ve kazı heyeti, Malatya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sanat Sokağı’nı ziyaret etti. Dünya Turizm Günü dolayısıyla gerçekleştirilen gezide, Sanat Sokağı’nda yer alan müzeler ve atölyeler incelendi.

FOTOĞRAF MAKİNESİ MÜZESİ’NE HAYRANLIK

Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, Sanat Sokağı'nda ilk olarak Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni ziyaret etti. Restelli, müzede yer alan eski fotoğraf makineleri ve fotoğraflardan büyük etkilendiğini belirterek, “Bu kadar büyük ve güzel bir müze beklemiyordum. Müze, gençlere eski makineleri öğretmesi bakımından çok önemli” dedi.

RADYO VE GRAMOFON MÜZESİ'NİN ZENGİN KOLEKSİYONU

Gezi kapsamında, Prof. Dr. Restelli ve kazı heyeti Radyo ve Gramofon Müzesi’ni de gezdi. Müzenin, Türkiye'nin en büyük Radyo ve Gramofon Müzesi olduğunu öğrendiğini belirten Restelli, “Savaş dönemlerine ait eserler, ilk radyolar ve gramofonlar görmeye değer. Bu eserleri görmek bizi heyecanlandırdı” dedi.

MALATYA'NIN KÜLTÜREL MİRASINA ÖVGÜ

Sanat Sokağı’nda Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Radyo ve Gramofon Müzesi dışında Malatya Kültür Evi, Ahşap Atölyesi ve Damascus Şam Çeliği Atölyesi de gezildi. Prof. Dr. Restelli, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne kültürel mirası yaşatmak adına yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER