© Malatya Time

Babacan ve Yavuz'dan Yeni Açıklamalar: Malatya'da Esnaf ve Barınma Konteynerleri İçin Yeni Planlar...

Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile şehrin güncel durumu ve gelecekteki planlamalar hakkında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, barınma konteyner kentleri, esnaf konteyner çarşıları, rezerv alanların tahliye süreci ve bürokrasinin işleyişi gibi önemli konular ele alındı.

Milletvekili Babacan, barınma konteyner kentlerinde yoğun bir tarama sürecinin başladığını ve buralardaki son durumun tespit edildiğini belirtti. Kura sonucu evi çıkan ancak konteynerları boşaltmayan vatandaşlara tebligat yapıldığı ve konteynerların, kiracılar ve ihtiyaç sahipleri için yeniden tahsis edilme sürecinin planlandığını ifade etti. Esnaf konteyner çarşılarında ise, verimsizliklerin giderilmesi ve halkın bu alanlara ilgisinin artırılması için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

REZERV ALANLARI ve TAHLİYE SÜRECİ 

Rezerv alanlarda hızlı bir tahliye sürecinin ilerlediğini belirten Babacan, Ağustos sonu itibariyle tüm rezerv alanların ihale süreçlerinin tamamlanmış olacağını söyledi. Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile koordinasyon içinde, tahliye edilecek vatandaşların yerleşim yerlerinin ayarlanacağı, tahliyelerin gerçekleştirileceği, yıkımların yapılacağı ve inşaat süreçlerinin başlayacağı ifade edildi.

TAM DESTEK... 

Şehirdeki bürokrasinin işleyişi hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldığını belirten Milletvekili Babacan, bazı kurumlarda yaşanan aksaklıkların çözülmesi için Valilik ile işbirliği içinde olacaklarını vurguladı. Bürokrasi süreçlerinin daha etkin ve hızlı bir şekilde işleyişinin sağlanması için tam destek vereceklerini söyledi. Babacan, Vali Seddar Yavuz’a samimi yaklaşımı ve işbirliğine açık tutumu dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER