© Malatya Time

Bahçelerde Kırmızı Bereket: Malatya'da Sıcak Havada Kışa Hazırlık Başladı

Malatya’da sıcak havaların etkisiyle kış hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Ev hanımları, fabrikasyon ürünleri tercih etmek yerine, kendi emekleriyle hazırladıkları kışlık yiyeceklerle hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de geleneksel tatları yaşatıyor. Salça, kahvaltılık sos, tarhana, biber, domates ve patlıcan kurutması gibi birçok ürün için yoğun bir çalışma içerisine giren Malatyalı kadınlar, bu süreçte büyük bir özveri gösteriyor.

SALÇA HAZIRLIKLARI BAŞLADI 

Dilek Mahallesi’nde yaşayan Canan Özen İde, ailesiyle birlikte kış hazırlıklarına başlayan ev hanımlarından biri. Sıcak havaları fırsat bilerek doğan ve katkısız olarak hazırladıkları salçayı kış boyunca tüketmek için sakladıklarını belirten İde, "Malatya’da genellikle bu aylarda salça ve kurutmalık gibi kışlık yiyecekler hazırlanır. Kırmızı biber ve domatesleri karıştırarak yaptığımız salçayı güneşte bekletiyoruz. Doğal yöntemlerle, katkısız ve sağlıklı ürünler hazırlamak bizim için önemli" dedi.

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR 

Canan Özen İde, Malatya’da yaşanan deprem sonrası evini kaybetmiş. Ancak yılmayan İde, ailesinden kalan bir bahçeye ev yaparak burada yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. "Depremden sonra hayata tutunmak zor oldu ama bu bahçede kendi kışlık yiyeceklerimizi hazırlamak bize umut veriyor. Elimizdeki imkanlarla hem ailemizi besliyoruz hem de bu emekle ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Eğer imkanım olursa, yaptığım salçayı satarak daha da katkı sağlamak isterim" diye ekledi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER