© Malatya Time

Bakan Kurum: Malatya'da 18 Bina Az Hasarlı, Çalışmalar Sürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kale'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya'daki hasar tespit çalışmalarında son durumu açıkladı. Malatya’da 18 binanın az hasarlı olduğu belirlenirken, tespit çalışmalarının hızla tamamlanacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kale’de 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya ve çevresinde yürütülen hasar tespit çalışmaları hakkında güncel bilgileri paylaştı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin Malatya ve Elazığ başta olmak üzere birçok ilde hissedildiğini belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

18 BİNA AZ HASARLI

Malatya’da yapılan incelemeler sonucunda 18 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi. Deprem sonrası hasar tespit ekiplerinin hızla sahaya sevk edildiğini belirten Kurum, çalışmalara büyük bir titizlikle devam edildiğini vurguladı. Ayrıca, Elazığ’da da 20 ağır hasarlı ve 517 az hasarlı binanın belirlendiğini söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN”

Bakan Kurum, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız” diyerek, sürecin en kısa sürede tamamlanacağını ve hasarlı binaların hızlı bir şekilde değerlendirilip gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

HASAR TESPİTİ HIZLANDIRILACAK

Depremin ardından Malatya’da başlatılan çalışmaların hızlandırıldığını dile getiren Kurum, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Hasar tespiti sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapılacağı kaydedildi.

KAYNAK: İHA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER