Bakan Şimşek: "Reel Sektör ve Hanehalkı Beklentileri Enflasyondaki Düşüşle İyileşecek"
EKONOMİHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şubat ayı enflasyon beklentileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, reel sektörün enflasyon beklentilerinin düştüğünü ve hanehalkı beklentisinin ise sınırlı arttığını belirtti. Enflasyondaki düşüşün hızla devam edeceğini öngören Şimşek, piyasa beklentilerinin ise hedeflerle uyumlu olduğunu vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, özellikle reel sektörün 12 ay sonrası için olan enflasyon beklentisinin azaldığını ve yüzde 41,9'a gerilediğini belirtti. Şimşek, bu düşüşün geçen yılın Mayıs ayına göre 14 puan iyileşme anlamına geldiğini ifade etti.
HANEHALKI BEKLENTİSİ SINIRLI ARTTI
Bakan Şimşek, hanehalkı enflasyon beklentilerinin ise Şubat ayında sınırlı bir artış gösterdiğini kaydetti. Ancak piyasa beklentilerinin, enflasyon hedefleriyle uyumlu olduğunu belirterek, gelecekteki enflasyon gerilemesiyle birlikte hem reel sektör hem de hanehalkı beklentilerinin hızla iyileşeceğini öngördüğünü belirtti.
ENFLASYONDA İYİLEŞME BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR
Bakan Şimşek, enflasyonun hedefle uyumlu seyretmeye devam edeceğini ve piyasa beklentilerinin de bu doğrultuda şekillendiğini açıkladı. "Reel sektörün ve hanehalkının beklentilerindeki iyileşmeler, enflasyondaki düşüşle paralel olarak hızlanacak" diyen Bakan Şimşek, Türkiye'nin enflasyon hedeflerine ulaşması için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
İlginizi Çekebilir