© Malatya Time

Battalgazi’de 1.65 Milyarlık Bütçe Onaylandı, Gazze Katliamına Tepki Yağdı!

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısının ikinci birleşiminde 2025 yılı bütçesini 1 milyar 650 milyon TL olarak belirledi. Toplantıda Başkan Bayram Taşkın, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı sert bir dille kınarken, insan haklarına saygılı tüm ulusları bu vahşete karşı harekete geçmeye davet etti.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde 2025 yılı tahmini bütçesini görüştü. Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı için tahmini bütçenin 1 milyar 650 milyon TL olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Başkan Taşkın, bütçenin tahminlere dayalı olduğunu vurgulayarak “2025 yılı bütçemizi büyük bir hassasiyetle belirledik. Depremin ardından gelirlerde ciddi bir kayıp yaşadık. Emlak vergisi tahsilatında büyük bir düşüş meydana geldi. Ancak mali disiplini koruyarak Battalgazi’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

GAZZE SOYKIRIMINA SERT KINAMA

Toplantı sırasında Başkan Bayram Taşkın, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamın yıldönümünde sert açıklamalarda bulundu. “Katil İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı lanetliyoruz” diyen Taşkın, tüm dünyayı bu vahşeti durdurmaya ve insan haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

“İsrail, Ortadoğu’nun kalbine yerleşmiş bir ur gibi, bölgeye huzur getirmiyor. Dünyanın sessiz kalması ise insanlık adına büyük bir utanç. Kadın ve çocukların hedef alınması insanlık dışıdır. Tüm sağduyulu ulusları, bu katliama son vermek için işbirliğine davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediyesi Meclisi, Ekim ayı üçüncü birleşimini 8 Ekim Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirecek.

HABER MERKEZİ-BATTALGAZİ 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER