Baturhan Öğüt: Çöşnük Fayı Enerjiyi Büyük Ölçüde Boşalttı
GÜNDEMDeprem Uzmanı Baturhan Öğüt, bu sabah Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde meydana gelen depremi değerlendirdi. Depremin Çöşnük Fayında gerçekleştiğini söyleyen Öğüt, enerjinin büyük oranda boşaldığını açıkladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) aktardığı son veriye göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat sabah 07.10'da bir deprem gerçekleşti. Depremin şiddeti 3.9 olarak kayıtlara geçerken derinliği 8.23 kilometre olarak açıklandı. Yaşanan sarsıntı sonrası Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
ÇÖŞNÜK FAYI ÜZERİNDE OLDU
Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt,: "Bu sabah Malatya Yeşilyurt merkez üssü 3,9 büyüklüğündeki deprem, Yeşilyurt Baskil fay zonunun alt segmenti Çöşnük Fayı üzerinde gerçekleşmiştir. Çöşnük Fayı 6 Şubat 7,6'lık ikinci depremde yukarı Çöşnük Yıldıztepe Mahallesi'ne kadar kırılmış olup üzerindeki enerjiyi büyük ölçüde boşaltmıştır" dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İlginizi Çekebilir