© Malatya Time

Bronşları açıyor, nefes darlığına iyi geliyor! Akciğeri temizleyen bu mucize KOAH hastalığına son veriyor! Sabahları aç karna bir yemek kaşığı…

Astım ve Bronşit hastalarının bir numaralı doğal bitkisi Çam Kozalağı faydaları ile herkesi şaşırtıyor. Solunum yolu enfeksiyonuna karşı doğal şifacı özünü ortaya çıkaran Çam Kozalağı Akciğerde meydana gelen sorunları düzenli kullanımda rahatlatıyor. Akciğeri tamamen temizleyen, birikmiş zehir ve toksinden arındıran Çam Kozalağının diğer faydaları detayları ile haberimizde…

Uzun süredir sigara içenler, Akciğerini adeta zehirle kaplıyor. Sigara dumanından yayılan zehir Akciğerin fonksiyonunu azaltarak hasar veriyor. Akciğerin temizlenmesini sağlayarak ve zehirli dumanları kalıcı olarak vücuttan dışarı atan Çam Kozalağı Bronşit ağrısından nefes darlığına, mide rahatsızlığında soğuk algınlığına kadar farklı hastalıklara şifa sunuyor.

Çam Kozalağının içinde bulunan yağ özleri soğuk algınlığını gideriyor. Henüz yeni olgunlaşmış kozalak ülser ve gastrit ağrılarını hafifletir. Antioksidan özelliği sayesinde kanı temizleyen Çam Kozalağı solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geliyor. Bronşit, öksürük ve astım rahatsızlığı olanlar için vücudun ihtiyacı olduğu doğal savunmayı geliştirmeyi sağlıyor.

ÇAM KOZALAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Çam Kozalağı henüz yeşil haldeyken toplanarak suda kaynatılır. Bir gün boyunca dinlendirildikten sonra süzülüp içine bal eklenerek tüketilebilir. Boğazda bulunan tüm mikrobu söküp alan Çam Kozalağı en etkili balgam söktürücüdür.

Çam Kozalağı pekmezi yapılarakta tüketilebilir. Uzun yıllar sigara içmekten kaynaklı olarak KOAH hastalığına yakalananlar için şifa veriyor. Vücuttaki virüsleri temizleyerek bağışıklık sistemini güçlendiren bu pekmez sabahları aç karnına bir yemek kaşığı tüketildiğinde etkisini gösteriyor.

SOLUNUM YOLLARINI TEMİZLER!

Nefes darlığına iyi gelen Kozalak mikropların yayılmasını engelliyor. Psikolojik sorunları olanlar için doğal etkisi ile ilaçları terk etmeyi sağlıyor. Metabolizmayı düzenlerken odaklanmayı arttıran Çam Kozalağı Akciğeri temizliyor. Nefes alıp vermede güçlük çekenler kronik öksürük hastalığı bulunanlara öneriliyor.

DOĞAL İLAÇ ÇAM KOZALAĞI SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Çam Kozalağı suyu yapmak isteyenler için evde hazırlanabilen doğal tarif şu şekildedir: 5 adet Çam Kozalağı doğrandıktan sonra bir kabın içerisine alınır. Su dolu kase içerisinde 24 saat boyunca bekletilir. Ardından yarım saat boyunca kaynatılır. Kaynayan Kozalaklar şeker ya da bal ile tatlandırılarak günde bir bardak ya da bir çay bardağı oranında tüketilebilir.

ÇAM KOZALAĞI TEDAVİ AMAÇLI NASIL KULLANILIR?

Çam Kozalağı sirke ile karıştırıldığında ağız gargarası olarak kullanılabilir. Diş ve diş eti ağrıları için iyi gelir.

Bir fincan zeytinyağı içerisine bir tutam çam fıstığı ve balmumu eklenerek eritilir. Yara üzerine uygulanabilir. Hücre yenileyici etkisi ile yaranın daha hızlı kapanmasını sağlar.

Olgunlaşmamış Kozalak mide sindirimine zarar verebilir. Kozalak suyu fazla tüketildiğinde vücuda faydadan çok zarar verebiliyor. Günde bir bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER