© Malatya Time

Cazibe Merkezi Programı Uzatılmalı: Malatya İçin Kritik Teşvik Çağrısı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 6. Bölge Teşvik Destekleri'nin süresinin uzatılması gerektiğini vurgulayarak, "Malatya’nın ayağa kalkması için sanayimizin ve ticaretimizin canlanması şarttır" dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek olan 6. Bölge Teşvik Destekleri süresine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şarlak, 6 Şubat depremlerinin ardından en fazla hasar alan illerden biri olan Malatya’nın sanayisinin ve ticaretinin canlanması için teşvik süresinin mutlaka uzatılması gerektiğini vurguladı.

CAZİBE MERKEZİ PROGRAMI'NIN ÖNEMİ

25 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren Cazibe Merkezi Programı hakkında bilgi veren Başkan Şarlak, "11201 sayılı karar ile Malatya’nın da içinde bulunduğu 25 ilde uygulanmaya başlanan Cazibe Merkezi Programı kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yapılan yatırımlar, 6. Bölge teşvik unsurlarından yararlanmaktadır. Bu programın temel amacı, az gelişmiş bölgelerde yatırım ortamının canlandırılarak üretim, istihdam ve ihracatın artırılması ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltmaktır. Bu nedenle, 6 Şubat depremlerinin ağır bir yıkıma neden olduğu başta Malatya olmak üzere depremlerden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen 16 ilde teşvikler devam etmelidir" şeklinde konuştu.

"DEPREM BÖLGELERİNDEKİ TEŞVİK GÜNCEL ŞARTLARLA DESTEKLENMELİ"

Depremin etkilerinin tamamen ortadan kaldırılmasının ve hayatın normal akışına dönmesinin zaman alacağını belirten Şarlak, "İhracatta büyümenin sağlanması için deprem bölgelerindeki teşvikin güncel şartlarla desteklenmesi gerekmektedir. Kalifiye eleman ve iş gücü eksikliği, iş insanlarının şu an en büyük rakibidir. Deprem sürecinde yatırımların gelmesi mümkün değildi ve elimizdeki süre boşa gitti. Cazibe programının bitmesi ile Malatya sanayisi ve ticareti, 6 Şubat depremlerinde aldığı hasar etkisinde geri dönmesi zor bir sürece girebilir" dedi.

"MALATYA İÇİN TEŞVİK SÜRECİ BİR EŞİK OLMALI"

ASKON Malatya olarak genel merkez üyelerinden yatırım yapmaları için düzenli olarak brifing verdiklerini ifade eden Şarlak, "Şu an tek noksanımız nitelikli personel. Eğer doğrudan yatırımları Malatya’mıza çekmeyi başarabilirsek hem büyükşehir hizmetlerine katkımız olacak hem de cazip bir memleket yaratmış olacağız. Malatya’nın bu teşvik sürecini firmalar için bir eşik değil, Malatya için bir eşik haline getirmeliyiz. Malatya’nın geleceği için bu konuda tüm vekillerimizin ve STK’ların duyarlılık ve hassasiyetle hareket etmeleri çok önemlidir" diye konuştu.

KAYNAK: İHA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER