© Malatya Time

Çiftçilere Destek! 3 Milyar Liralık Ödeme Bugün Hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 218 milyon 718 bin liralık destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu. Hububat, kırsal kalkınma yatırımları ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi çeşitli alanlardaki destekler, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çiftçiye sunuluyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugün çiftçilere 3 milyar 218 milyon 718 bin lira tutarındaki destekleme ödemesinin hesaplara aktarılacağını duyurdu. Yumaklı, bu ödemelerin hububat, kırsal kalkınma yatırımları ve su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında yapılan yatırımlar için olduğunu belirtti.

TÜRKİYE YÜZYILI BEREKETİN YÜZYILI OLACAK

Bakan Yumaklı, Türkiye Yüzyılı’nı "bereketin yüzyılı" yapmayı hedeflediklerini vurguladı ve destekleme ödemesinin çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Hububat için 2 milyar 995 milyon 24 bin 886 lira, kırsal kalkınma yatırımları için 115 milyon 165 bin 9 lira ve su ürünleri yetiştiriciliği için de 108 milyon 528 bin 674 lira ödeme yapılacağı açıklandı.

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Bu destek ödemelerinin, Türkiye genelinde çiftçilerin yüzünü güldüreceği ve tarım sektörüne katkı sağlayacağı belirtiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesi adına bu tür desteklemeleri sürdürmeye kararlı olduğunu ifade etti.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER