© Malatya Time

Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında Malatya’da Yeni Adımlar Atıldı

Malatya Valiliği tarafından, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında, koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapıldı. Toplantıda, çocukların güvenliği ve refahı için atılacak adımlar değerlendirildi.

Malatya Valiliği, çocukların korunmasına yönelik tedbirlerin ele alındığı İl Koordinasyon Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen toplantıya, Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlık etti ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, çocukların güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmelerinin devletin en büyük önceliklerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri en büyük gayemizdir. Çocuğa yönelik her türlü şiddeti ve istismarı önlemek için devletimizin genelde aldığı tedbirleri, Valiliğimizin koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği halinde ilimizde de etkin bir şekilde uyguluyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ DESTEKLER SAĞLANACAK 

Toplantıda, koruyucu aile sayısının arttırılması gerektiğini belirten Vali Yavuz, bu konuda devletin sunduğu desteklerin önemine dikkat çekti. Koruyucu aile temasının basın toplantılarında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, gerekirse bu konuda bilgilendirme toplantılarının düzenlenebileceğini söyledi. Ayrıca, ekonomik sıkıntı yaşayan öğrencilere, özellikle okul öncesi dönemdeki çocuklara ve üniversite öğrencilerine yapılan desteklerden bahsedildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün (ASH) bu anlamda önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Yavuz, yardıma muhtaç ailelere de ekonomik destek sağlandığını ifade etti.

DİLENDİRİLEN ÇOCUKLAR HAKKINDA GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK 

Toplantıda ayrıca, sokakta çalıştırılan çocuklar ve dilendirilen çocuklar hakkında çalışmaların başlatılacağı ve gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, 2024 yılı Mayıs-Ağustos ayları arasında Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütülen çalışmaların verileri paylaşıldı.

Toplantıda şu konular da ele alındı:

Çocuklara zararlı madde satışında bulunan satış yerlerine caydırıcı yaptırımların arttırılması,
Okullarda aktivite alanlarında, etkinlik haftalarında Çocuk Hakları Komitesine yer verilmesi,
Kamu kurum ve kuruluşları, STK’ler ve belediye yönetimlerinde çocuk katılımının arttırılması,
İntihar teşebbüsünde bulunan ve madde bağımlısı olan çocuklar için alınan sağlık tedbiri kararlarının değerlendirilmesi,
Okulların açılmasıyla güvenlik önlemlerinin artırılması.
Toplantı, bu konular üzerine yapılan değerlendirmelerle sona erdi. Malatya Valiliği, çocukların korunmasına yönelik çalışmalarını titizlikle sürdüreceğini belirtti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER