© Malatya Time

Çocukların Derslerden Geri Kalmamaları İçin Diş Kontrolleri Önemli

Çocuklarda rutin diş kontrollerinin en az 6 ayda bir yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, bu sürenin çocuğun durumuna göre değişebileceğini vurguluyor. Çocuk Diş Hekimi Doç. Dr. Barış Karabulut, okula başlamadan önce yapılan diş check-up'larının çocuklar ve ebeveynler için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Diş sorunlarının okul performansını etkileyebileceğine dikkat çeken Karabulut, "Ağrılı diş sorunları uyku ve beslenme bozulmalarına neden olabilir," dedi.

Doç. Dr. Barış Karabulut, diş kontrollerinin önemine değinirken, “Okul döneminde diş ağrısı çocuklara sıkıntılı süreçler yaşatabiliyor,” ifadesini kullandı. Diş ağrıları nedeniyle çocukların uyku ve beslenme düzenlerinin bozulabileceğini belirten Karabulut, bu tür problemler nedeniyle çocukların okuldan geri kalmalarının önüne geçmek için düzenli diş kontrollerinin önemini vurguladı.

RUTİN KONTROLLER ERKEN MÜDAHALE İMKANI SAĞLIYOR

Rutin diş kontrollerinin, çürük ve diğer problemleri erken aşamada tespit etmeye yardımcı olduğunu belirten Karabulut, “Diş ağrısı olmadan hekime gitme alışkanlığı toplumumuzda yaygın değil. Ancak rutin kontroller, olası sorunları erken teşhis ederek daha acısız tedavi imkanı sunar,” dedi. Çocukların diş sağlığını korumak için bu kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

KORUYUCU HEKİMLİĞİN ÖNEMİ ÇOCUKLARA ANLATILMALI

Koruyucu hekimliğin çocuklara anlatılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Barış Karabulut, “Çocuklara ağız ve diş sağlığının korunmasının önemini hem aileler hem de hekimler anlatmalı. Bu bilincin kazandırılması, çocukların gelecekte ebeveynliklerinde de önemli rol oynayacaktır,” dedi. Çocuklara diş sağlığının önemini kavratmanın, ileride oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemede büyük rol oynadığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER