© Malatya Time

Cumhurbaşkanı’na Seslendiler: Malatya'nın İhtiyaçları Göz Ardı Edilmemeli!

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin ticaret ve sanayi odası başkanları, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede yaşanan zorluklara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptıkları ortak basın toplantısında, mücbir sebep halinin 31 Ağustos'ta sona erecek süresinin uzatılmasını talep ettiler. Deprem bölgesinde hayatın normale dönmediğini vurgulayan başkanlar, esnaf ve işletmeler için acil finansal destek ve teşviklerin artırılmasını, enflasyon düzeltmesi ve vergi muafiyeti gibi önlemlerin uygulanmasını istiyor.

Adıyaman’da düzenlenen basın toplantısında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Adıyaman ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos’ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Toplantıda, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu’nun yanı sıra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da yer aldı.

MÜCBİR SEBEP HALİ UZATILMALI 

Başkan Torunoğlu, depremden etkilenen illerde normalleşmenin hala sağlanamadığını belirterek, mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini ifade etti. “Deprem yaralarının en kısa sürede sarılması tüm bölgemizin temennisi. Bu nedenle mücbir sebep hali bu bölgede kayıtsız şartsız uzatılmalıdır” diyen Torunoğlu, ayrıca Hatay’da açıklanan mücbir sebep halinin bireysel başvuru şartlarının kafa karışıklığı yarattığını vurguladı.

Toplantıda Malatya’nın durumuna özel olarak dikkat çekildi. Deprem bölgesindeki firmaların ve esnafların desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, şu taleplerde bulundu:

Depremzede işletmelere SGK ve BAĞKUR prim muafiyeti sağlanmalı.

Enflasyon düzeltmesi uygulamasından muafiyet getirilmeli.

Deprem bölgesindeki mükellefler için sermaye kaybı ve borca batıklık durumlarına yönelik yeni düzenlemeler yapılmalı.

Deprem nedeniyle araçları hurdaya ayrılan vatandaşlar için ÖTV ve KDV indirimleri uygulanmalı.

İnşaat sektöründe iş gücü göçü nedeniyle oluşan maliyet artışları desteklenmeli ve damga vergisi gibi mali yükümlülüklerde indirimler yapılmalı.

Başkan Sadıkoğlu, bölgede yeniden yapılanma sürecinin desteklenmesi için teşvik düzenlemelerinin hayata geçirilmesini ve mali desteklerin artırılmasını da talep etti.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER