© Malatya Time

Darende'de Yasa Dışı Silah İmalatı: Ev ve İş Yerinde Silah ve Patlayıcı Ele Geçirildi

Malatya'nın Darende ilçesinde jandarma ekiplerinin yasa dışı silah ticareti yapan şüpheliye yönelik düzenlediği operasyonda, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi.

Malatya'nın Darende ilçesinde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda yasa dışı silah imalatı ve ticareti yaptığı tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirildi.

YENİCE MAHALLESİ'NDE BASKIN

Darende İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda, şüpheliye ait ev ve iş yerinde arama gerçekleştirdi. Aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca, bin 132 adet tabanca fişeği, 9 adet av tüfeği, tabanca ve tüfek yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Ayrıca, silah üretiminde kullanılan torna, freze, taşlama ve kaynak makineleri gibi ekipmanların yanı sıra sodyum nitrat ve potasyum nitrat gibi patlayıcı yapımında kullanılan kimyasallar da bulundu.

ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, İNCELEME DEVAM EDİYOR

Operasyonda yakalanan şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Jandarma ekipleri, yasa dışı silah ticaretiyle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER