© Malatya Time

Deprem Yaraları Sarılıyor: Malatya’da 5 Bin Konut Hak Sahiplerine Teslim

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da, ekim ayında 5 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentte yapılan çalışmaları anlattı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören Malatya’da, ekim ayında 5 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, depremin ardından başlatılan yoğun çalışmaları anlatarak, kentin yeniden ayağa kalkması için hükümetin destekleriyle hızlı ilerleme kaydedildiğini belirtti.

DEPREMZEDELER İÇİN HIZLI KONUT TESLİMİ

Başkan Er, "Depremden etkilenen hemşehrilerimize kalıcı konutlarını en kısa sürede teslim etmeyi hedefledik. Ekim ayında 5 bin konut daha teslim edilecek. Kırsalda ise 3 bin 100 konutun kurası çekildi" dedi. TOKİ ve Emlak Konut’un çalışmalarına dikkat çeken Er, kent genelindeki projelerin hızla ilerlediğini vurguladı.

MALATYA’DA ALTYAPI VE YENİ PROJELER DEVAM EDİYOR

Deprem sonrası sadece konut değil, Malatya’nın altyapısında da büyük yenilikler yapıldığını söyleyen Er, "Şu an Malatya’nın tüm altyapısı yenileniyor. Ayrıca 2025 programında ikinci viyadük ve Kuzey Çevre Yolu’nun tamamlanması planlanıyor" diye konuştu.

KAYNAK: NTV

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER