© Malatya Time

Depremden Yıkıma, Yıkımdan Villalara: Bir Odalı Ev Hayaliyle Başlayan Hikâye...

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde yapılan yatırımlar sayesinde depremin izleri silindi. 6 ayda tamamlanan villa tipi evler, güvenli ve modern yaşam alanları sunarak vatandaşlara teslim edildi. Depremde evini kaybeden Sultan Karayılan ve birçok depremzede, çadırlarda ve konteynerlerde geçen zorlu sürecin ardından 6 ay gibi kısa bir sürede villa tipi güvenli evlerine kavuştu. Devletin desteğiyle gerçekleştirilen bu projeyle, depremzedeler için yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri olumsuz etkilendi. Deprem sonrası bazı binalar yıkılırken, çok sayıda bina da ağır hasar gördü. Malatya’nın Doğanyol ilçesinde dört vatandaş hayatını kaybederken, evlerin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi.

DEVLETİN GÜCÜYLE KISA SÜREDE YENİDEN İNŞA

Depremin hemen ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alt ve üst yapı çalışmalarına başlandı. Üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan yatırımlarla depremin izleri silindi. Pütürge ilçesinde ise 6 ay gibi kısa bir sürede inşası tamamlanan villa tipi evler, vatandaşlara teslim edildi.

YENİ EVLERDE YENİ BİR HAYAT

Ormaniçi Mahallesi sakinleri, güvenli ve modern villa tipi evlerde ikamet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Deprem sonrası inşa edilen konutlarla, vatandaşlara daha iyi bir yaşam sunuldu.

"TAKLA ATAMADIM AMA ÇOK MUTLUYUM"

Depremde evini kaybeden 70 yaşındaki Sultan Karayılan, çadırda kaldığı dönemde "Bir odalı evim olsun takla atacağım" dediğini ifade ederek yeni evine kavuşmanın mutluluğunu dile getirdi. Sultan Karayılan, "Allah Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun, onun sayesinde evimiz oldu ama yaşlılıktan dolayı takla atamadım. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

KISA SÜREDE TESLİM EDİLEN KONUTLAR

Sultan Karayılan'ın oğlu Murat Karayılan ve komşusu Abdülaziz Arpa ise ahırları ile birlikte inşa edilen villa tipi evlerine sadece 6 ayda kavuştuklarını belirterek, yeni evlerinden çok memnun olduklarını ifade etti.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER