© Malatya Time

Depremzedeler üşümesin diye seferber oldular!

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki kadınlar, depremzedeler üşümesin diye seferber oldu. Kadınların ilmek ilmek dokudukları el yapımı patik ve çoraplar, Van Valiliği koordinasyonundaki Beydağı konteyner kentteki kadınlara ulaştırıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından itibaren büyük bir duyarlılık gösteren Vanlılar, depremden etkilenenler için her alanda seferber oldu. Depremlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen deprem bölgesi Malatya’da aralıksız bir şekilde çalışan ekipler, her alanda afetzedelerin yanında durmaya devam ediyor. Bu çerçevede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde depremden etkilenen Malatyalı kadınlara el yapımı patik ve çorap hediye edildi. Van ekiplerinin çalışmalarından memnun olduklarını belirten konteyner kentteki kadınlar, duyarlılıklarından dolayı Vanlı kadınlara teşekkür etti.

ÖTE YANDAN; HACER ATLAS DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYOR 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan ve daha sonra gönüllü itfaiye destek ekibinde yer alarak Malatya’ya gelen 26 yaşındaki Hacer Atlas, depremzedelerin yaralarını sarmak için sahada bulunan kadın gönüllülerden biri olarak görev yapıyor.
“Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anında itibaren sahada yer alan arama kurtarma ekipleri afetten etkilenen illerde görev aldı ve çok sayıda kişiyi enkazda sağ çıkardı. Depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta arama kurtarma ekibiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılan Hacer Atlas, son 4 yılda meydana gelen afetlerde gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılarak insanların hayatlarına dokunabilmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER