© Malatya Time

Doğanyol'da Deprem Sonrası Yeni Yaşam Alanları: 421 Konut ve 96 Ticarethane İnşa Edildi

Doğanyol ilçesinde TOKİ tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İshak, Çolak ve Gökçe Mahallelerinde toplam 421 konut, 96 ticarethane ve 2 camii yapımı tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Afet sonrası bölgedeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu çalışmalar ile yeni yaşam alanları vatandaşların hizmetine sunuldu.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Doğanyol ilçesini ziyaret ederek, ilçedeki kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Toplantıda ilçe sorunları, yapılan çalışmalar ve vatandaşların talepleri müzakere edildi.

6 ŞUBAT VE 2020 DEPREMLERİNİN YARALARI SARILIYOR

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, Doğanyol'un 2020 Elazığ depremi ve 2024 yılında yaşanan büyük depremlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, afet sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Yavuz, "Deprem sonrasında vatandaşlarımıza en iyisini sunabilmek adına büyük adımlar attık. Devletin varlığı, özellikle kriz dönemlerinde daha da ortaya çıkmaktadır. Yapılaşma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli başarılar elde ettik" dedi.

TOKİ TARAFINDAN YAPILAN KONUTLAR İNCELEDİ

Vali Yavuz, Doğanyol'un İshak, Çolak ve Gökçe Mahallelerinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 421 adet konut, 27 adet ticarethane ve camileri gezerek incelemelerde bulundu. Ayrıca, 144 adet köy evi ve 131 adet ahırın da inşa edildiği bilgisini paylaştı. Vatandaşların güvenli konutlarda yaşadığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Vali Yavuz, dijital çağın getirdiği tehlikelere de değinerek, çocuklarımızı zararlı içeriklerden ve dijital bağımlılıktan korumanın önemine vurgu yaptı. "Çocuklarımıza sevgi göstermeli, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıyız" diyen Vali Yavuz, aile içindeki eşit davranışların çocukların gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Seddar Yavuz, ayrıca 1993 yılında Hakkari’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Mehmet Doğan’ın ailesini ziyaret ederek, onların yanında olduğunu ifade etti ve şehidin hatırasını yaşatmanın önemine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER