© Malatya Time

Dolandırıcılara Şok: Malatya'da 1.1 Milyon TL'lik Plan Suya Düştü!

Malatya'da, kendini polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcıların 4 kişilik bir aileyi hedef alarak 1 milyon 100 bin TL’lik dolandırıcılık girişimi, polis tarafından engellendi.

Malatya'da kendisini polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcı H.Y., telefonla aradığı S.A. ile eşi A.Y.A. ve çocukları Y.A., M.A.'ya kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini bildirdi. Dolandırıcı, aile bireylerinden ellerindeki altınları bozdurmalarını ve bankadan toplamda 800 bin TL kredi çekerek belirtilen adrese teslim etmelerini istedi.

TEDİRGİNLİK OLUŞTU 

Şüpheli H.Y.'nin yönlendirmesiyle panikleyen aile üyelerinden Y.A., 300 bin TL değerindeki altınlarını bozdurmak için kuyumcunun yolunu tuttu. Anne ve babası ise ayrı ayrı kredi çekerek toplamda 800 bin TL tutarındaki parayı şüpheliye teslim etmek için harekete geçti.

POLİS İHBARI KURTARDI

Bu sırada S.A.'nın işyerindeki arkadaşları durumu fark ederek hemen ihbarda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri hızlı bir şekilde aile bireylerine ulaşarak dolandırılmalarını engelledi.

ZANLI HAKKINDA ŞİKAYET

Aile, dolandırıcı H.Y. hakkında şikayette bulunurken, burada altın paraları da teslim alındı. Olayın zanlısının yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER