Dr. Demirtaş’tan Çarpıcı Açıklama: 4.8’lik Depremde Can Kaybı Olursa, Ülkeyi Terk Edelim!
GÜNDEMPaleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Bingöl Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklama yaptı. Depremin şiddetiyle ilgili basında çıkan haberleri eleştiren Demirtaş, bu büyüklükteki bir depremde olumsuzluk yaşanması durumunda ülkeyi terk etmeyi önerdi. Öte yandan; Bingöl'ün Malatya'ya yakın bir konumda bulunması nedeniyle, Malatyalılar da Bingöl'deki depremi yakından takip ediyor. Depremin etkileri, bölgedeki benzer coğrafi yapılar nedeniyle Malatya'da da hissedilebileceği için, bu tür olaylar Malatya'da endişe oluşturabiliyor. Bu nedenle, Malatya halkı depremle ilgili gelişmeleri büyük bir dikkatle izliyor.
Bingöl İli Yedisu İlçesi’nde 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, basın ve yetkililer tarafından "şiddetli deprem" olarak nitelendirildi. Ancak, konuyla ilgili açıklama yapan Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, deprem şiddeti yerine büyüklüğünün dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
ŞİDDET DEĞİL, BÜYÜKLÜK
Dr. Demirtaş, "Bu büyüklükteki bir depremde şiddet kelimesi kullanılmaz, doğru terim büyüklük olmalıdır. M 4.8’lik bir deprem, küçük bir deprem olarak kabul edilir ve büyük olumsuzluklara yol açmaz," diyerek, basında ve yetkililerdeki yanlış terminolojiye dikkat çekti.
ÜLKEMİZİ TERK EDELİM
Demirtaş, 4.8 büyüklüğündeki bir depremde can kaybı yaşanması durumunda Türkiye’yi terk etmeyi önerdi. "Böylesine küçük bir depremde herhangi bir olumsuzluk ya da can kaybı oluyorsa, o zaman ülkemizi terk etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu büyüklükteki bir deprem, ciddi bir hasara yol açmaz," şeklinde konuştu.
DEPREMİN DOĞAL BİR OLAY OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ
Paleosismolog, depremin doğal bir olay olduğunu hatırlatarak, küçük depremlerin korkulacak bir şey olmadığını ve her zaman için hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Bu tür açıklamaların halkı gereksiz yere paniğe sevk ettiğini vurgulayan Demirtaş, bilimsel gerçeklerin ışığında doğru bilgiyle halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
İlginizi Çekebilir