© Malatya Time

Duyan şaşırıyor! Meğer kahveden de kek oluyormuş! 15 dakikada hazır: Kahveli Kek Tarifi

Kahve tutkunlarının beğenerek tüketeceği bu lezzetli tarif klasik kek tariflerine yeni bir soluk katıyor. Ev veya iş yerinde, çay ya da kahvenin yanında lezzetli bir tatlı arayışında olanlar için lezzetli ve hafif tadı ile beğeni topluyor. Kahveli kek tarifi, malzemeleri ve yapım aşaması ile haberimizde…

Damak tadı yeniliklere açık olan farklılıktan hoşlananları buraya alalım. Kahvenin o keskin kokusu kek piştiği anda tüm evi sarsın. Çay saatlerini daha keyifli hale getiren bu tarif çikolata veya reçel ile renklendirilebilir.

Çat kapı misafir anlarında pratik ve kolay bir tarif arayanlar için 15 dakikada hazır hale gelen bu lezzet tadılmaya değer. Çocukların ve yetişkinlerin severek tüketeceği kahveli kek favoriniz olacak.

KAHVELİ KEK TARİFİ MALZEMELERİ

4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı filtre kahve (öğütülmüş) 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kakao Birer paket vanilya ve kabartma tozu

Üzeri için:

40 gram eritilmiş beyaz/sütlü çikolata

KAHVELİ KEK TARİFİ YAPILIŞI

Tarife başlarken derin bir kase içerisine yumurtalar alınır. Üzerine şeker eklenerek çırpmaya başlanır.

Sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpma işlemi sürdürülür. Tüm kuru malzemeler sıvı karışım üzerine tek tek eklenmeye başlanır.

Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve öğütülmüş filtre kahve ile birlikte kaseye eklenir. Bu aşamada kuru malzemelerin topaklanmaması için elekten geçirilmesi gerekir.

Tüm malzemeler birbiriyle özdeşleştiğinde daha önceden yağlanan kek kalıbı içerisine aktarılır.

180 derecelik fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakılır.

Kontrollü şekilde sürdürülen pişme sürecinde kekin pişip pişmediğini anlayabilmek için temiz bir kürdan ya da bıçak yardımı ile test edilebilir.

Kek piştikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Dilimlenerek servis tabağına aktarılır. Dinlenen kek üzerine beyaz/sütlü çikolata eklenerek ikram edilebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER