Ebuzer AYDIN / Ak Parti İl Başkanı Ali Bakan
ÖZEL HABEREbuzer AYDIN yazdı.
2001 yılında kurulan ve ve 2002 yılındaki ilk seçiminde büyük bir zaferle iktidar olan AK Parti, tarihinde ilk defa şaibesiz, amasız, üzerinde gubar olmayan birini Malatya'da il başkanı yaptı. Her birinin kuyruğunun bir yere uzandığı 23 yıldan sonra ilk defa Ak Partili birinin Malatya'da Ak Partiyi temsil edecek olması Malatyalıları da heyecanlandırdı.
Kim yaptı deseniz, Allah yaptı derim. Bir Malatya Milletvekilimiz amasız destek verdi. Bir vekilin Büyükşehir Belediye Başkanı ile elele verip ölümüne başka bir isim için çalıştığını hepiniz biliyorsunuz. Birinin mevcut il başkanının kalması için çalıştığını, birinin de kafasının karışıklığı vs her şey vardı süreçte. Ama Allah Malatya'ya lutfetti de, İli marjinal gruplara mensup birilerine teslim etmedi.
Zaman zaman bir şehir, kaderini değiştirecek bir isme kavuşur. Ama kıymet bilinmediğinde çok çabuk kaybedilir!. Örneğini Malatya'da gördük. Ömer Faruk ÖZ gibi bir vekil, Öznur ÇALIK gibi bir siyasetçi kaybedilecek kimseler değillerdi. İkisinin bugün Malatya siyasetinden uzak olması, Malatya adına büyük kayıptır.
Yıllardır Malatya’nın sesi kısıldı, adeta sahipsizliğe terk edildi, sonunda 23 yıl sonra hakettiği il başkanına kavuştu. Şimdi sıra Malatyalıların il başkanlarına sahip çıkmasında!. Basınından sivil toplum örgütlerine, sıradan vatandaşından en üst düzey yetkilisine kadar bu insana destek vermeleri ve sahip çıkmaları gerekir.
AK Parti'nin siyasi tarihinde Malatya'da ilk kez bir teşkilatçı, bir dava adamı, bu şehrin içinden süzülüp gelen bir yürek il başkanı oldu. Bu sadece bir atama değil, Malatya’nın ruhuna dokunan, yaralarını saracak bir dönüm noktasıdır.
Ali Bakan’ın bu şehre iyi geleceğini, bu enkazın kaldırılmasında büyük rol oynayacağını, kardeşlik bağlarını güçlendireceğini, birleştirici güç olacağını, herkesi ve kesimi bir araya getireceğini, ihtilafları asgariye indireceğini düşünüyorum. Nitekim yaptıklarıyla da bu yolda olduğunu göstermektedir.
Ali Bakan dürüsttür, eğip bükmez, çıkar peşinde değildir. Herkes ile hemhaldir, kimsenin adamı değildir. Hakkı ve halkı üstün tutar. Kendine yakın olanlarla değil, ehil ve layık kişilerle hareket eder. Geçmişte olduğu gibi herkesi aynı çatı altında toplamayı başarmış birleştirici bir teşkilatçıdır. Sahadan gelen, teşkilat yapılanmalarını iyi bilen, dava arkadaşlarının gönlüne dokunan bir siyasetçidir. Eminim ki Onunla birlikte sadece AK Parti değil, Malatya da kazanacaktır.
Malatya’da bürokrasi bazıları arasında paylaşılmıştır. Başına buyruk hareket eden, makamını halkın değil kendi çıkarlarının emrine sunan bazı vekillerimiz elbette kendisinden rahatsız olacaklardır. Ama Malatya endişelenmesin, her haksızlığın karşısında Ali Bakan’ın vicdan terazisi olacaktır. Çünkü Ali Bakan’ın tek referansı ehliyet ve liyakattir, kimin adamı olduğuna bakmaz!. Kimseye eyvallah da etmez. Dik duruşundan rahatsız olan varsa Ankara orada, gidip şikayet edebilir!.
Ali Bakan, il, ilçe, bütün teşkilatını bir araya getirip kucaklaşmış, hepsini motive etmiştir. Sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderleriyle bir araya geldiği gibi, basın camiasını da ihmal etmemiş, Malatya’nın her sesiyle hemhal olmuştur.
Bir de, bugüne kadar bu şehre hizmet etmiş, hizmet etmeye devam eden, Sayın Bülent Tüfenkci gibi makamı olan, söz sahibi olanlarla da Ankara'da etkili olursa, değmeyin Malatya’nın keyfine!.
...
İlginizi Çekebilir