© Malatya Time

Elektrik ve Doğal Gaza Yılbaşına Kadar Zam Yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yüksek tüketicilere yönelik destek mekanizmalarının sınırlandırılacağını belirtti.

Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. 2024 yılbaşına kadar fiyat artışı öngörmediklerini vurgulayan Bayraktar, “Fiyatlarla alakalı ciddi bir desteğimiz var. Özellikle doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar herhangi bir artış öngörmüyoruz. Ancak yüksek tüketimi olan gruplar, bu desteklerden daha az faydalanacak.” dedi.

YÜKSEK TÜKETİM GRUPLARINA DAHA AZ DESTEK

Bakan Bayraktar, elektrik tüketimi yüksek olan kesimlerin daha az destek alacağını belirtti. 400-500 kilovat saat gibi yüksek elektrik tüketimlerinin, büyük evler veya elektrikli araç kullanımına bağlı olduğunu ifade eden Bayraktar, bu grupların tüketimlerinin incelenerek desteklerden faydalanmalarının sınırlandırılacağını söyledi. Bu sayede asıl ihtiyaç sahiplerinin daha fazla desteklenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

İRAN’DAN GELEN DOĞAL GAZ ARZINDA SORUN YAŞANMAYACAK

İran’da yaşanabilecek olası saldırıların Türkiye’ye doğalgaz arzını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da yanıt veren Bayraktar, İran’dan petrol alımının durdurulduğunu, ancak doğalgaz arzında sorun yaşanmayacağını ifade etti. Ayrıca, doğal gaz tedarikinde kaynak çeşitlendirilmesi yapıldığını ve depoların dolu olduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye’nin LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) altyapısının güçlendirilerek arz güvenliğinin sağlandığını vurguladı.

HABER MERKEZİ-ANKARA
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER