© Malatya Time

Eski Şire Pazarı Yıkılacak mı? Abdurrahman Babacan'dan Açıklama Geldi

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı'nın yıkılacağına dair dolaşan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, yıkımın sadece ağır hasarlı yapılar için geçerli olduğunu açıkladı. Babacan, "Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için asılsız iddialarla süreci tıkamamalıyız," dedi. Şehirde bazı meselelerin çarpıtıldığını ifade eden Babacan, tüm Malatyalıları sağduyuya davet etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Eski Şire Pazarı ile ilgili sosyal medyada çıkan söylentilere yanıt verdi. Babacan, esnaf arasında dolaşan "yıkım" söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile birlikte esnafın talepleri doğrultusunda Eski Şire Pazarı'nı ziyaret ettiklerini hatırlatan Babacan, kimsenin durduk yere oradan çıkarılmayacağını ve keyfi olarak yıkım yapılmayacağını net bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı. Babacan, sosyal medya paylaşımında, şehirde bazı meselelerin çarpıtıldığına dikkat çekerek, Kışla Caddesi'nde yaşanan benzer bir durumu örnek gösterdi. "Kışla Caddesi'nde, ufak bir grubun doğru olmayan iddialarla tüm şehri bloke ettiğini gözlemlemiştik. Aynı durumun Eski Şire Pazarı'nda yaşanmasına izin vermeyeceğiz," dedi.

YÜRÜTME DURDURMA KARARI VERİLMEDİ

Babacan, Eski Şire Pazarı'ndaki bazı dükkan ve blokların orta hasarlı tespiti yapıldığını ve zamanında güçlendirme ruhsatı alınmadığı için bu yapıların ağır hasarlı sayıldığını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, bu yapıların sistemde ağır hasarlı olarak işlem görmeye başladığını belirtti. Yıkım kararının sadece bu ağır hasarlı yapılar için geçerli olduğunu vurgulayan Babacan, "Bu yapılar için idari mahkemeye dava açılmış ancak herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı verilmemiştir" dedi.

BİRLİK OLMALIYIZ 

Abdurrahman Babacan, tüm Malatyalılara seslenerek, süreci tıkamamalarını ve şehrin yeniden ayağa kalkması için birlik olmalarını istedi. "Ticarethane ya da konut sahipleri olarak, kendi gündelik çıkarlarımız uğruna şehre engel olabilecek herhangi bir sürecin içine girmemeliyiz. Asılsız ithamlarla gerçeği çarpıtmak, Malatya'ya sadece zarar verir," dedi. Babacan, şehrin geleceği için dayanışma ve sağduyu çağrısında bulundu.

YIKIM KARARI SADECE AĞIR HASARLI BİNALAR İÇİN

Babacan şunları söyledi: "Şimdi, Eski Şire Pazarı'ndaki duruma açıklık getirelim ki Kışla Caddesi'ndeki yalan ve algı durumunun bir benzerini yaşamayalım. Buradaki bazı dükkanlar ve bloklar, orta hasarlı olmaları ve zamanında güçlendirme ruhsatı almamış olmaları dolayısıyla yönetmelik gereği ağır hasara dönmüş durumdalar. Yıkım kararı, sadece ağır hasara dönmüş olan bu bloklar için geçerli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan özel olarak bilgileri talep ettim. Buna göre; yapılardan 7 tanesi için orta hasarlı tespiti yapılmış. Bu yapılar, Bakanlığın ilgili belediyeden aldığı bilgiye istinaden ilgili genelge gereği, süresinde güçlendirme ruhsatı alınmaması sebebiyle 5 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ağır hasarlı sayılarak sistemde ona göre işlem görme sürecine girmiş. Bu yapılar için idari mahkemeye dava açılmış fakat mahkeme tarafından herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı da verilmemiş. Özetle; bu anlattığım süreç tüm şehrin bildiği üzere ticarethane ya da konut fark etmeksizin şehrin tamamında zaten uygulanan bir uygulama. Mesele bundan ibaret. Tüm Malatyalılardan tekraren ricam: lütfen süreci tıkamayalım. Ticarethane ya da konut sahipleri olarak bu şehrin ayağa kalkmasını istiyorsak, kendi gündelik çıkarlarımız için şehre engel olabilecek herhangi bir sürecin içine girmeyelim ve asılsız ithamlarla işin gerçeğini ve hakikatini çarpıtmayalım. Bu şekilde Malatya'ya sadece zarar vermiş olacağız. Lütfen bunu yapmayalım."

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER