© Malatya Time

EYT'lilere vergi muafiyeti ne zaman? İşte EYT vergi muafiyeti başvuru şartları

Bu yıl emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibarıyla emlak vergisinden muaf olacak. Vergi muafiyeti için brüt 200 metrekareyi aşmayan konutta kendisinin oturma zorunluluğu bulunmuyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. İster nisanda isterse aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak. EYT'lilere vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek? EYT'lilere vergi muafiyetnin şartları neler? Vergi muafiyetinin şartları neler? Kimler vergiden muaf tutulacak? EYT vergi muafiyetinden kimler faydalanabilecek? EYT vergi muafiyeti başvuruları nasıl yapılacak?

Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. EYT'lilere vergi muafiyetinin başvuru şartları açıklandı. Peki bu düzenlemeden çalışanlar yararlanacak mı? İşte detaylar...

Bu yıl emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibarıyla emlak vergisinden muaf olacak. Muafiyet için belediyeye yazılı başvuruda bulunulması gerekiyor.

EYT VERGİ MUAFİYETİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

EYT'liler bu yılki menkul sermaye iradı gelirleri 150 bin lirayı aşmadıysa gelecek yıldan itibaren muafiyetten yararlanacak.
Emlak vergisi muafiyetinden, ev hanımı, şehit yakını, gazi, engelli vatandaşlar ile tek konutun yanında gelir getirmeyen arsa, arazi, işyeri olanlar da yararlanıyor.

Emekli olup çalışmaya devam edenler ise bu muafiyetten yararlanamayacak. 

Dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığı alanlarda muafiyetten yararlanabilecek.

Muafiyet yetim aylığının yanı sıra boşandığı eşinden nafaka alanlar için de geçerli olacak. 

Emlak vergisi muafiyetinden 18 yaşından büyük işsizler, gaziler, engelliler, ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri de yararlanabilecek.

Vergi muafiyeti için brüt 200 metrekareyi aşmayan konutta kendisinin oturma zorunluluğu bulunmuyor.

EYT VERGİ MUAFİYETİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Vergi muafiyeti için başvuru yapmak isteyen EYT'linin muafiyet için belediyeye yazılı başvuruda bulunulması gerekiyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER