© Malatya Time

Gündüzbey’de Yıkım Kararı Alınan Kültürel Miraslar Vali Yavuz'un Gözetiminde

Malatya Yeşilyurt’ta, deprem sonrası uzman heyet tarafından yıkım kararı verilen kültürel miras yapıları ve hasarlı binalar yerinde incelendi. Vali Seddar Yavuz, ağır hasara dönen binaların yıkım sürecini denetlerken, depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi'nde meydana gelen depremler sonrası, uzman heyet tarafından yıkım kararı verilen kültürel miras niteliğindeki yapılarla ilgili süreç yerinde incelendi. Vali Seddar Yavuz, yıkılması gereken bu yapıları ziyaret ederek mevcut durumlarını değerlendirdi. İnceleme sırasında, bölge halkının sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Yavuz’a Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cüreoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür V. Cengiz Başer ve YİKOB Müdür V. Cevdet Sel eşlik etti.

ORTA HASARDAN AĞIR HASARA DÖNEN YAPILAR YIKILIYOR 

Vali Yavuz, Yeşilyurt ilçesindeki Hıroğlu, Yakınca ve Zaviye mahallelerinde, orta hasardan ağır hasara dönen yapıların yıkım süreçlerini de yakından inceledi. Yetkililerden binaların mevcut durumu ve yıkım planlamaları hakkında bilgi alan Vali Yavuz, hasarlı binaların güvenli bir şekilde yıkılması ve bölgedeki vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gereken adımların atılacağını belirtti.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Vali Yavuz, incelemeler esnasında yaptığı açıklamada, "Hem kültürel mirasın korunması hem de evleri veya iş yerleri hasar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli ve rahat edecekleri konutlara, iş yerlerine kavuşmaları için sürecin her aşamasında yanlarında olacağız." ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER