© Malatya Time

Günün Özeti

Günün haber özetlerini sesli olarak da dinleyebilirsiniz.

 

 22062021

 

Bu proje Cumhurbaşkanı'nın da dikkatini çekti
Geliştirdiği projeyle Amerika'da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda dünya birinciliği elde eden Malatyalı lise öğrencisi Feridun Balaban'ın çalışması, uluslararası firmaların dikkatini çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşen Balaban, çalışmalarını devlet desteği ile geliştirmeyi hedefliyor.

İhale 2 Temmuz 2021'de!..
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci ve partililerle birlikte, Şehit Fevzi Mahallesi'nde 679 konut, 18 iş yeri ve çevre düzenlemesi ihalesinin 2 Temmuz 2021, teslim tarihinin ise 2022 yılında yapılması planlanan 110 dönümlük kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında istişareler yaptı.

Yağışlar yüzde 39,5 oranında azaldı
Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de Ekim ile Mayıs ayları arasında uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 36, 9 oranında yağışların azaldığını belirten DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 2020 yılına göre 2021 yılında ise azalış miktarının yüzde 39,5 olduğunu söyledi.

'Paydaş' toplantısının ilki yapıldı
Malatya İnönü Üniversitesi'nin Kalite Güvence Sistemi kapsamında yılda iki kez gerçekleştirdiği 'Paydaş' toplantısının ilki çevrim içi olarak yapıldı.

Gençler kampa uğurlandı
Malatya'da, “Genç Adımlar Kampa-5” projesi kapsamında gençler Çanakkale Gençlik Kampına uğurlandı.

Her kan bağışı bir fidana dönüşüyor
Malatya Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, pandemi sürecinde kan stoklarında düşüş meydana geldiğini belirterek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Pandemide otistik çocukların eğitimi geri kaldı
Uzmanlara göre otizmli çocuk sayısı gün geçtikçe artmaya devam ederken, otizmde erken tanı ve erken eğitim oldukça önem kazanıyor. Pandemi döneminde eğitim alamayan çocukların eğitimlerinden geri kalmaları ise eğitime olan ihtiyacı biraz daha arttırdı.

589 kök Hint keneviri ele geçirildi
Malatya'da bir tarlaya yapılan operasyonda ekili vaziyette 589 kök Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili tarla sahibi gözaltına alındı.

Kamp programı belli oldu
Yeni Malatyaspor'un 2021-2022 sezonu hazırlıkları kapsamında gerçekleştireceği kamp programı belli oldu.

YMS Rayane Aabid'i renklerine bağladı
Yeni Malatyaspor, son olarak Hatayspor'da forma giyen 29 yaşındaki futbolcu Rayane Aabid ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Malatyalı sporcu Avrupa Şampiyonu oldu
Özbekistan'da düzenlenen Uluslararası Kick Boks Şampiyonası'na katılan Malatyalı sporcu öğrenci Okan Yamadağ Avrupa Şampiyonu oldu.

Vefat edenler
Malatya'da 22 Haziran 2021 günü 9 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar
Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 500,1 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını 3.326 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?
Malatya'da yarın hava 33 derece olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER