© Malatya Time

Günün Özeti

Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.

 

Malatya’da MATİM’de tadilatlar tamamlandı, dükkanlar teslim edildi

6 Şubat tarihinde yaşanan ve Malatya’da büyük bir yıkıma neden olan depremler sonrasında MATİM İş Merkezinde tadilat çalışmaları başlatan Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamladı.

2024 Yılı Ücret Tarifesi, Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu doğrultusunda görüşülerek kabul edildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Ücret Tarifesi, Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu doğrultusunda görüşülerek kabul edildi.

Malatya, Erzincan depreminden etkilenecek mi? 7.9 büyüklüğündeki bir deprem bekleniyor

Erzincan'da büyükülüğü 7.9 gibi bir deprem yaşanırsa Türkiye'deki 29 il bundan etkilenecek. Bu iller arasında Malatya da var. 29 ili kapsayan bu etki alanı yaşanan 6 Şubat depremlerinden daha etkili olabilir. Kuzey Anadolu Fay hattında gerçekleşmesi olası olan bu deprem, konumundan ötürü İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, ve Karadeniz Bölgesi'ndeki şehirleri etkileyecek.

Tekstilkent’te üretim yakın zamanda başlayacak! Hatunusuyu tekstilin üssü haline gelecek

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun çabaları ve girişimleriyle başlatılan Tekstilkent Projesi, yakın zamanda üretime başlayacak.Kentin yeniden ayağa kalkması için her alanda çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun gayretleriyle başlatılan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Tekstilkent Projesi tamamlanarak yakın zamanda üretime geçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla birlikte başlatılan proje kapsamında “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” ile ilk etapta en az 500 kişinin, orta vadede ise yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Cevdet Yılmaz: Asgari ücrette denge gözetilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin, "Kamu kesimi, işçi ile işveren arasında dengeyi gözetecektir" dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da prefabrik ve tek katlı ev satışları arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da kentin yeniden imar ve ihyası için çalışmalar sürerken prefabrik ve tek katlı evlere ilgi arttı.6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkım yaşayan kentlerden biri olan Malatya’da şehrin yeniden imar ve ihyası için çalışmalar sürerken, prefabrik ve tek katlı ev talebi arsa satışlarına da yansıdı.

MAŞTİ kavşağında feci kaza: Kazada maddi hasar meydana geldi

Malatya’da iki otomobilin karıştığı trafik kazasında maddi hasar meydana geldi. Kaza, 10.15 sıralarında Malatya- Ankara karayolu MAŞTİ kavşağında meydana geldi.

2023 yılı Yatırım Programındaki çalışmalarla bölgenin ulaşım konforu arttı!

Kış ayları öncesinde planlamaya alınan yatırımları teker teker hizmete sunarak Yeşilyurt’un ulaşım ağının kalitesini artırmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Oluklu Mahallesinde 2023 yılı Yatırım Programındaki çalışmalarıyla bölgenin ulaşım konforunu artırdı.

Malatya'da şiddetli fırtına çatıyı uçurdu!

Malatya’da etkili olan şiddetli fırtına iş yerinin çatısını uçurdu.

Malatya’da gökyüzünde görsel şölen yaşandı

Malatya’da yağmurun ardından gökyüzünde oluşan gökkuşağı görenleri hayran bıraktı.

Kar yağmasını beklemeyin! Şimdiden taktırın! Cezası 2 bin 568

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayıp 4 ay süreceğini belirtirken, "Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Trafikte güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım" çağrısında bulundu.

EKPSS kursiyerlerine ek kaynak kitapları dağıtıldı! 500 öğrenci kamu kurumlarına atandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu’nda engelli vatandaşlara yönelik devam eden EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kursunu ziyaret ettiler.Vali Yazıcı ve Başkan Gürkan, ziyaret sırasında kursiyerlere sınavlara daha iyi hazırlanmaları amacıyla ücretsiz deneme sınavı ve ek kaynak kitaplarından hediye ettiler.

Depreme karşı çelik direnci... 1999 depremi çelik yapılara yönlendirdi

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini vurguladı. Hafif ve modüler çelik yapıların endüstriyel ortamlarda üretilmeleri, dolayısıyla iklim koşullarından bağımsız 24 saat çalışabilme imkânı vermeleri; hızlı yapılaşma için de en ideal seçim olmalarını sağlıyor. Şimşek, bu sistemin deprem sonrası yaraları onarmakta 2-3 kat daha hızlı olduğunu vurguladı.

Kara Kuvvetleri'ne ait uçak, organ nakli bekleyen hasta için havalandı

Kara Kuvvetleri'ne ait uçak, organ nakli bekleyen hasta için Malatya'dan Trabzon'a uçtu.

Malatya'da vefat edenler (27 Kasım 2023)

Malatya'da 10 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gramı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1873 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 108 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 787 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 6 derece olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER