© Malatya Time

Günün Özeti

Gündemden öne çıkan haber özelerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.

 

Malatya'da 210 konteynerden oluşan Korepck Mahallesi’nin açılışı yapıldı

İçişleri Bakanlığı, Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Güney Kore Belediyeler Birliği ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği işbirliği ile Malatya’da 202 yaşam konteyneri ve 8 idari konteyner olmak üzere toplam 210 konteynerden oluşan Korepck Mahallesi’nin açılışı yapıldı.Programda konuşma yapan AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, “Yaşadığımız 6 Şubat depremlerinin ardından, devam eden iyileştirme çalışmalarımıza bir halka olması için, tarihsel dostluğumuz içerisinde devam eden işbirliğimize, dostluğumuza ve kardeşliğimize yeni bir zincir eklemek adına Kore’nin ve diğer paydaşlarla sunmuş olduğu katkıya istinaden ortaya çıkan bu eserden dolayı şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu değerli eserin ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya'da, 6’ıncı kattan düşen Ersin Kar hayatını kaybetti

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 6’ıncı kattan düşen inşaat işçi hayatını kaybetti.Olay, 07.40 sıralarında Battalgazi ilçesinde meydana geldi.

Deprem bölgesi Malatya’da, 5 milyon 500 bin adet makaron ele geçirildi

Malatya’da kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde polis ekipleri Malatya-Ankara karayolu uygulama noktasında şüphelenerek durdurdukları bir araçta arama yaptı. Yapılan aramada 555 koli içerisinde 5 milyon 500 bin adet makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan araç sürücü E.K. (64) hakkında işlem yapıldı.

Kredi ve burs ödemeleri hesaplarda

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere Ekim ve Kasım ayı ödemelerinin bir arada yatırıldığını duyurdu.  TC kimlik numarasının son hanesine göre; '0' ve '2' olanlar 28 Kasım 2023'te, '4' ve '6' olanlar 29 Kasım 2023'te, '8' olanlar ise 30 Kasım 2023'te hesaplara yatacağı bildirildi.

Güder çocuklara ağız ve diş bakım seti dağıtarak miniklerden söz aldı!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, miniklerin Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Başkan Güder çocuklara ağız ve diş bakım seti dağıtarak dişlerin günde 2 kere fırçalanması için miniklerden söz aldı.

İkizce Mahallesindeki TOKİ Konutlarının 3.Etabında sona gelindi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından evleri ağır hasar alan ya da yıkılan depremzede ailelere tahsis edilmek üzere TOKİ tarafından inşaatına başlanan İkizce Mahallesindeki TOKİ Konutlarının 3.Etabında yer alan 736 konutun bulunduğu şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı!

Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Bütçesi ve Bütçe Kararnamesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Kamuda fazla ödemelerin geri alınması ’Resmi’leşti... Bakanlık o aylıkları geri alacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, fazla veya yersiz ödenen aylıkların geri alınmasıyla ilgili tebliğ yayımladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan tebliğle, merkezi yönetim kapsamında yer alan kamu idarelerinde, kamu görevlilerine fazla veya yersiz aylık ödemesi yapılmaması için alınması gereken tedbirler ve gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen yapılan fazla aylık ödemeleri ile aylık alındıktan sonra görevden ayrılma sebebiyle yersiz ödemeye dönüşen aylık ödemelerinin takip ve tahsil işlemlerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Gram altında beklenmeyen yükseliş!

Gram altında 10 TL’lik bir artış olduğunu vurgulayan kapalı çarşı kuyumcu esnafı, “Bu hafta geçen haftaya göre gram altında 10 TL kadar bir artış oldu. Bu hafta, havalarda soğuduğu için yatırımlık altına yönelim oldu. Altın uzun vadede her zaman kazandırır, kesinlikle uzun vadeli tercih edilmelidir” dedi.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından yüzde 0,2 artışla 1875 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 85 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 600 liradan satılıyor.

Malatya'da vefat edenler (28 Kasım 2023)

Malatya'da 2 kişi hayatını kaybetti.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 8 derece olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER