© Malatya Time

Günün Özeti

Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.

 

Atilla KANTARCI / İspanyol paça pantolon

Yazarlarımızdan Atilla Kantarcı'nın bu hafta kaleme aldığı nostaljik yazısı, ilgiyle takip ediliyor. 

Malatya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

AFAD, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde saat 03.18'de yerin 7 kilometre altında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

4.8'lik depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den 'Malatya' yorumu

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür kişisel X hesabından yaptığı bir paylaşımla 1 Aralık Malatya depremini yorumladı. Görür, sarsıntının 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından harekete geçen bir fayda meydana geldiğini söyledi.

Ramazan Demirtaş: Depremin Malatya Fay Zonu ile ilgisi yoktur!

Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, gece Malatya'da olan depremi yorumladı. Demirtaş: "Depremin Malatya Fay Zonu ile ilgisi yoktur" dedi.

Malatya'nın Geleceğini Şekillendirecek Bir Adım: "Malatya Model Fabrikası"

Ak Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’nın geleceğini şekillendirecek adımı paylaştı. Malatya’da sanayide dijital dönüşümün adımı olarak 2024 yılında Model Fabrikası kurulacak. Ölmeztoprak: "Malatya'mızın Geleceğini Şekillendirecek Bir Adım: "Malatya Model Fabrikası" endüstriyel üretim süreçlerini optimize ederek, yenilikçi teknolojileri test etme ve geliştirme imkanı sunacak" dedi.

Kıbrıs Gazisi Hamit Sarı hayatını kaybetti

Malatya’da hayatını kaybeden 70 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hamit Sarı, düzenlenen askeri tören ile defnedildi.

YSK’nın seçim takvimi ’Resmi’leşti

31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimine ilişkin seçim takvimi Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim takviminin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 Pazartesi günü olacak.

Malatya'da, 'Yarışan Beyinler' yarışması başlıyor

Malatya'da yarışan beyinler yarışması düzenlenecek. Yeşilyurt Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öncülüğünde gerçekleştirilecek proje, 4 Aralık 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Çınar: “Aralık ayında 4 bin kalıcı konutu teslim edeceğiz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı kentlerde biri olan Malatya’da kentin yeniden imar ve ihyası için çalışmalar aralıksız sürüyor.Depremlerde yapı stokunun yüzde 70’i hasar gören Yeşilyurt ilçesinde ise yapımı tamamlanan 4 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Aralık ayında yapımı tamamlanan 4 bin konutu hak sahiplerine ile buluşturmaya çalışacağız, dedi.

KKTC Meclis Başkanı: “Bütün dünyanın gözü Doğu Akdeniz bölgesinde”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Zorlu Töre, “Mavi Vatan ve Kıbrıs ile Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler” konulu konferansı İnönü Üniversitesinde verdi. İnönü Üniversitesi’nde konferansa katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs’ın jeopolitik bakımdan çok önemli bir yerde olduğunu belirterek bütün dünyanın gözünün Doğu Akdeniz bölgesinde olduğunu söyledi.

Başkan Zelyurt, Doğanşehir'in yeniden imar ve ihyası için Ankara'da temaslarda bulundu

Malatya’nın Doğanşehir İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, 6 Şubat depremi ile büyük yıkım yaşayan Doğanşehir'in yeniden imar ve ihyası için Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapıyor! İller arasında Malatya da var

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 2 farklı kadro için 72 kişilik açılan boş kontenjan ile yeni personel alımları gerçekleştirilecek. Alımların aralarında Malatya'nın da bulunduğu 22 farklı şehirlerde olacağı belirtilirken özel ve genel şartların hepsi ilan detaylarında belirtildi.

MEB: Sözlü sınavların takvimi belli oldu

Millî Eğitim Bakanlığı'nca 9 Temmuz 2023'te gerçekleştirilen "Millî Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Yazılı Sınavı" sonuçlarına göre mevzuat gereği yapılacak sözlü sınavların takvimi belli oldu.

Okul kantinlerinde kira süresi en fazla 5 yıl olacak

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, bugün yürürlüğe girdi.

Malatyalı kadınlar ’ilmek ilmek’ örüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan’ın öncülüğünde ve Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın da destekleriyle ‘İlmek İlmek Kadın Buluşması’ programı Malatya Park AVM ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezindeki (MABESEM) etkinliklerle başladı.

Malatya'da vefat edenler (01 Aralık 2023)

Malatya'da 8 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının gram fiyatı 1898 lira, çeyrek altın 3 bin 103 liradan satılıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 10 derece olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER