© Malatya Time

Günün Özeti

Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.

 

Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem! Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

AFAD'ın geçtiği bilgiye göre Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 8 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

AK Parti Battalgazi Adayı Taşkın: Önceliğimiz yeni çarşının ayağa kaldırılması olacak!

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Av. Bayram Taşkın, önceliklerinin yıkılmış çarşı merkezi ile mahalleleri ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.31 Mart yerel seçimlerine dair saha çalışmalarını sürdüren AK Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı Av. Bayram Taşkın Battalgazi de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

Erdoğan’dan emeklilere ’ikramiye’ müjdesi! Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Partisinin mitingi için Ordu'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yönelik müjde verdi. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerini önümüzdeki bayram yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceklerini açıkladı.

TOKİ kura çekilişi iptal edilmedi, bakan değişti!

Malatya'da, bugün TOKİ kura çekimleriyle ilgili bir kargaşa yaşandı. Malatya'da yarın yapılması planlanan ancak Bakan Özhaseki'nin rahatsızlığı nedeni ile iptal edilen TOKİ kura çekimleriyle ilgili son noktayı Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan koydu. Alınan bilgiye göre, TOKİ kura çekimleri belirtilen tarih olan 17 Şubat'ta gerçekleşecek. Ancak kura çekimleri önceden duyurulan Bakan Özhaseki'nin yerine Bakan Ali Yerlikaya’nın katılımı ile yarın yapılacak.

Malatya’da silah kaçaklarına operasyon: 3 zanlı gözaltına alındı!

Malatya'da düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 1 adet tabanca, 1 adet tüfek,13 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonda 3 zanlı gözaltına alındı

Malatya'da bir apartmanın bodrum katında yangın! 8 kişi hastaneye kaldırıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir apartmanın bodrum katında yangın çıktı. Yangında dumandan etkilenen 8 kişi hastaneye kaldırıldı.Olay, 15.00 sıralarında Battalgazi ilçesi TOKİ konutlarında meydana geldi.

Erdoğan imzaladı! Malatyalı Nükhet Hotar büyükelçi oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Malatyalı Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik (AİB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı ve kendisine büyükelçilik unvanı verildi. 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığından Malatya’da yatırımlık arsalar! Yüzde 25 peşin ve 24 ay vade imkanı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya’da 276 muhtelif arsayı, yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor.Malatya’nın Battalgazi ve Doğanşehir ilçelerinde bulunan arsalar, yüzde 25 peşin ve 24 ay vade imkanı ile 26 Şubat Pazartesi günü saat 10.30’da düzenlenecek olan açık artırma ile satışa çıkarılacak. Peşin ödemelerde sağlanan yüzde 20 indirim avantajı ise yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Jeoloji Mühendisi Bektaş, Malatya depremini yorumladı: Doğu Anadolu Fayı stres aktarıyor

Malatya'da meydana gelen depremin ardından uzmanlardan art arda uyarılar geliyor. Doğu Anadolu Fay hattı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çeken deprem bilimciler bölgenin sıkıştığını ifade ediyor. Son olarak Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Anadolu Fay sisteminin sol yönlü fay mekaniğine göre alt kabuk- üst manto üzerinde saat yönünde dönmeye zorlayarak çevre faylara stres aktarmış olabileceğini söyledi.

Yerinde Dönüşüm Projesine verilen tutar yeterli mi?

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, yerinde dönüşüm için daha önce açıklanan kredi ve hibe miktarının enflasyon karşısında erdiğini belirterek, deprem bölgesi için destek rakamının toplamda 2,5 milyon TL olması gerektiğini söyledi.

Malatya’da Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Üçüncü Birleşimi gerçekleştirildi.

Balon Kort Tenis Alanında Okullararası İl Şampiyonası heyecanı yaşanıyor

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Spor Tesisleri’ Projesi kapsamında Çilesiz Mahallesinde hizmete sunduğu Balon Tenis Kortu, Okullar arası Tenis İl Şampiyonasına ev sahipliği yaparken, genç sporcuların dereceye girmek için sergiledikleri yüksek performans göz dolduruyor.

Sadıkoğlu, belediye başkan adayı olacak mı?

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, belediye başkan adayı olacağına dair basında ve sosyal medyada çıkan haberler ve paylaşımların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 11 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Hafta içinde dalgalı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününde 1984 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 3343, Cumhuriyet altını ise 13.292 liradan fiyatlanıyor.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 11 derece olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER