© Malatya Time

Günün Özeti

Gündemden öne çıkan haber özetlerini sesli olarak dinleyebilirsiniz.

 

Ebuzer AYDIN / Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri!..

Yazarlarımızdan Ebuzer Aydın'ın bu hafta kaleme aldığı "Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri!.." başlıklı yazı, merakla takip ediliyor.

AK Parti Malatya’da herkesi ters köşe yaptı!

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Tüm Türkiye yerel seçimle ilgili gelişmeleri soluksuz takip ediyor. Seçim trafiği deprem bölgesi Malatya'da da hayretle izleniyor. Usta Gazeteci Murat Çetin, Malatya'da olan gelişmeleri yakından takip ederek, konuyu "Hasbihal" köşesine taşıdı. Çetin: "AK Parti’nin belediye başkan adayları açıklandı. Aday tercihleriyle ilgili yapılan yorumlarda, 'AK Parti’ye emek vermiş, gönlünü bağlamış insanlara saygısızlık edildiği' anlatılıyor" diyerek kentin son durumunu özetledi.

Bakan Işıkhan: "Deprem bölgesinde aktif işgücü programlarımızı çok daha avantajlı hale getirdik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Malatya’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaptığı toplantıda en büyük adımlardan biri olarak, deprem bölgesinde aktif işgücü programlarını çok daha avantajlı hale getirdiklerini söyledi.

Türk Escobar lakaplı Urfi Çetinkaya’nın suç örgütüne yönelik operasyonda 42 gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli Malatya'nın da dahil edildiği 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne ‘Kafes-44' operasyonu yapıldığını bildirdi. Operasyonda 42 şüpheli gözaltına alındı.

Sami Er: “Cumhur ittifakı olarak sizlerin desteğiyle bu seçimlerde de en iyi sonucu alacağız”

Büyükşehir adayı Sami Er, Darende bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir' diyerek, Malatya’nın her köşesini çok iyi bildiğini ve göreve geldiklerinde tüm ilçeler ile uyum içerisinde çalışarak Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

Atabey İskelesi yanaşma rampaları yenilendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yıpranan ve hasar gören Battalgazi Atabey Feribot İskelesi yenileniyor.

Avukat Karaoğlan: DASK arabuluculuk sürecinde deprem mağdurlarını hayal kırıklığına uğrattı

Malatya Barosu üyesi Avukat Çağdaş Karaoğlan, DASK tarafından, arabuluculuk ile yapılan anlaşmalar gereğince gereken ödemelerin yapılmayarak depremzedelerin dava açma hakları ellerinden alındığını söyledi.

Prof. Dr. Gezer, MalatyaRAY projesinin detaylarını ilk kez paylaştı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Malatya 30 büyükşehirden biri. Ama maalesef ciddi sorunları olan bir şehir. Bunlardan birisi ulaşım ve altyapı sorunları. Malatya'nın geleceğe taşınması için en önemli projelerden birisi hafif raylı ulaşım sistemi. Biz buna MalatyaRAY adını veriyoruz. Bununla ilgili epey bir çalışma yaptı arkadaşlarımız. Bu proje gerçekleşirse Malatya çağ atlayacak. Hem trafik sorunu çözülecek hem de kültürel sosyal hayat toptan canlanmış olacak" dedi.

AK Parti Akçadağ İlçe Başkanlığına Kenan Tugal atandı

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığına Kenan Tugal atandı.

Motorine bu kez indirim geliyor

Geçtiğimiz hafta hem motorine hem de benzine zam gelmişti, bu kez indirim haberi akaryakıt ürünlerinden motorin için geldi.

Naci Görür'den Malatya'ya kötü haber!

Malatya'da Doğanşehir merkezli yaşanan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Görür: "Malatya, Doğanşehir-Söğüt’te 4,1 deprem oldu. Deprem Doğanşehir fayı üzerinde. Son zamanlarda depremlerin batıya, yani Doğanşehir ve Malatya Faylarına doğru kayması bu yörenin 6 Şubat'tan sonra yüklenmiş olabileceğini gösteriyor" dedi.

YRP’li Yıldırım: “Şikayetlerinizi CİMER’e değil sandığa yansıtın”

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Malatya, CİMER’e en fazla şikayet yazılan birinci il. Biz diyoruz ki, şikayetlerinizi 31 Mart’ta sandığa yansıtacaksınız” dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Mercek-12 operasyonlarında bin 131 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 73 ilde icra edilen 'Mercek-12' operasyonları çerçevesinde ruhsatsız 974 silahın ele geçirildiğini ve bin 131 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Malatya'da 150 bin dolarlık vurgun! İstanbul’dan Malatya’ya araç almaya geldiler...

İstanbul’dan Malatya’ya ikinci el araç almak için gelen biri yabancı uyruklu iki arkadaş, yanlarında getirdikleri 150 bin dolar nakit parayı otel odasındaki kasaya koyup yemeğe çıktı. Döndüklerinde kasanın yerinde olmadığı gören 2 arkadaş durumu polise bildirince, parayı kasayla birlikte otelde çalışan garsonun çaldığı ortaya çıktı.

Malatya'da 7 ve üzeri deprem olacak mı?

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, geçmiş zamanlarda yapmış olduğu bir paylaşımın yanlış algılandığını belirterek, Malatya depremleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğüt: "Yaptığım bir paylaşımda Malatya'da yeniden 7 ve üzeri deprem olacakmış gibi algılanmış. Bu konu ile ilgili bir açıklama yapma gereği duydum. Bu fayın tekrardan 7,0 ve üzeri deprem üretmesi için en az 2.000 sene geçmesi lazım" dedi.

Ortak sınav tarihleri belli oldu... MEB soru dağılım tablolarını yayımladı

Millî Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve liselerde yapılacak 'ortak sınav'a ilişkin sınav tarihlerini belirledi. Ülke genelinde 6 ve 9. sınıflar için yapılacak ortak sınavlara ilişkin konu soru dağılım tablolarını yayımladı.

MEB ve ÖSYM soru havuzu için ortak çalışıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav için oluşturulacak soru havuzu, Millî Eğitim Bakanlığının müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsayacak.

Özalper Mahallesi’nde feci kaza! Otomobil ile elektrikli motosiklet çarpıştı

Malatya’da otomobil ile elektrikli motosikletin karıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza sabah saatlerinde Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi’nde meydana geldi.

MHP’li Tabaroğulları: Hekimhan projelerimiz ile cazibe merkezi olacak

Cumhur ittifakının MHP’li Hekimhan Belediye Başkan Adayı Memet Tabaroğulları, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Tabaroğulları, Hekimhan’da görüştükleri her insandan, Hekimhan’nın hizmetler konusunda yaşadığı sıkıntıları dinlediklerini vurgularken, “ Hekimhan projelerimizle cazibe merkezi olacak” dedi.

Malatya'da vefat edenler

Malatya'da 16 kişi hayatını kaybetti.

Piyasalar 

Altının ons fiyatı, 20 Şubat 2024 Salı günü 2.021 dolardan işlem görürken kapalı çarşı fiyatları, altın piyasasında en düşük “gram” 2.007 TL, en yüksek “cumhuriyet altını” 13.875 TL.

Hava nasıl olacak?

Malatya'da yarın hava 12 derece olacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER