© Malatya Time

Her yerde aradı! Depremde elini tutan komutana vefa borcunu ödemek istiyor...

Malatya Üçbağlar Mahallesindeki evinde depreme yakalanan emekli Sosyal Yardımlaşma Müdürü Memet Alim, felaketin ilk günlerinde kendisine yardım eden komutanı arıyor. Alim: "Kendisini görüp vefa borcumu ödemek istiyorum. Herkese yaklaşımı öyleymiş yani sırf bana değil. Benimle özel bir ilgisi yok herkese karşı öyleymiş" dedi.

Malatya Üçbağlar Mahallesindeki evinde depreme yakalanan Alim, deprem anında yaşadıklarını anlattı. Emekli olduktan sonra çocuklarının eğitimi için Malatya’ya yerleştiğini söyleyen Memet Alim, deprem gecesi kıyameti yaşadıklarını, çevresindeki binaların yıkıldığını söyledi. 

VEFA BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM 

Askerlerin depremin ilk anından itibaren insanların yardımına koştuğunu vurgulayan Alim, depremden sonra kalacak yer bulamadığını kendisine hiç tanımadığı bir Tuğgeneralin yardımcı olduğunu söyledi. O zor zamanda çaresiz parkta otururken bir komutanın yanına geldiğini söyleyen Alim, komutanın kendisine aracını tahsis ettiğini ve çadırda konaklamasını sağladığını söyledi. Alim: "Çok duygulandım. Şimdi ise kendisini görüp vefa borcumu ödemek istiyorum. Herkese yaklaşımı öyleymiş yani sırf bana değil. Benimle özel bir ilgisi yok herkese karşı öyleymiş.” dedi. 

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER