© Malatya Time

İhsan Akın: Küçükbaş Hayvancılık Desteklerinden Faydalanmak İçin Acele Edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı, küçükbaş hayvancılık destekleme modelini yenileyerek, 2024 yılında Kuzu-Oğlak Desteklemesi uygulamasına geçiyor. Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin bu desteklerden faydalanmak için başvurularını hızla tamamlamaları gerektiğini belirtti. 200 TL'den başlayan desteklerle küçükbaş hayvancılıkta yeni bir dönem başlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sunulan destekler hakkında konuşan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin bu desteklerden faydalanmak için bir an önce başvurmalarını istedi. Birlik binasında hayvancılık destekleri ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akın, 2024 yılı destekleme modelinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yenilendiğini belirtti. Daha önce anaç koyun ve keçilere verilen desteklerin, bu yıldan itibaren yılda iki kez olmak üzere Kuzu-Oğlak Desteklemesi olarak değiştirildiğini açıklayan Akın, bu yeni modelin kesilen ve kayıt dışı kalan hayvanların kayıt altına alınmasını amaçladığını söyledi.

MÜRACAATLAR BAŞLADI 

2 Eylül itibariyle başvuruların başladığını hatırlatan Akın, desteklerden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin öncelikle il ve ilçe tarım müdürlüklerine kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Kayıt işleminin ardından yetiştiricilerin birlik binasına gelerek başvuru yapabileceklerini belirtti.

DESTEK MİKTARLARI AÇIKLANDI 

Yeni destekleme modeline göre, Kuzu-Oğlak için 200 TL, Çoban Desteği için ise 36 bin TL destek verileceğini ifade eden Akın, "Yıllardır anaç koyun ve keçilere destek sağlanıyordu. Bu yıl ve 2025-2026 yıllarında kuzulara yönelik destekler sunulacak. Destekleme alabilmek için kuzuların en az 120 gün işletmede kalması gerekiyor. 2024 yılı temel destek miktarı 200 TL olarak belirlendi." dedi.

EKSTRA DESTEKLER 

Başkan Akın, küçük işletmeler, gençler ve kadınlara yönelik ekstra destekler de sağlanacağını belirtti. En fazla 100 baş anaç koyun ve keçiye sahip işletme sahiplerine oğlakları ve dişi kuzular için ilave 1 kat +200 TL destek verileceğini açıkladı. Ayrıca, kadın yetiştiricilere ve 41 yaşından gün almamış gençlere oğlak ve dişi kuzuları için 0,7 kat +140 TL destek sağlanacağını ekledi.

GEÇ KALMAYIN

Akın, hayvancılığa sağlanan bu önemli destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederek, yetiştiricilerin bu desteklerden faydalanmak için geç kalmamalarını istedi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER