© Malatya Time

İnönü Üniversitesi Rektörlük Yarışında Kim Öne Çıkacak?

Murat Çetin, İnönü Üniversitesi rektörlük yarışında adı geçen isimleri ve süreci değerle

YOĞUNLUKLAR ve SAĞLIK PROBLEMLERİ

Son dönemde yaşadığı “yoğunluklar” ve “sağlık problemleri” nedeniyle bazı konuları ele almakta geciktiğini itiraf eden Murat Çetin, “seyahatler” ve “hastalıklar” nedeniyle aksayan yazılarını okurlarının anlayışla karşılayacağına inandığını belirtti.

REKTÖR ADAYLARI KİMLER?

İnönü Üniversitesi'nin yeni rektörünü beklediği süreçte, kamuoyunda çokça konuşulan “rektör adayları” arasında adı geçen isimler üzerine birçok telefon aldığını ve analizler duyduğunu ifade eden Çetin, en çok konuşulan ilk üç ismin “Prof. Dr. Nusret Akpolat”, “Prof. Dr. Hakan Parlakpınar” ve “Prof. Dr. Adil Başkıran” olduğunu belirtti. Bu isimlerin ardından “Prof. Dr. Gökhan Tuncel” ve “Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut” da sıkça zikrediliyor.

YÖK VE CUMHURBAŞKANI'NIN YETKİSİ

Rektör adaylarını belirleme sürecinin “YÖK’ün yetkisi” altında olduğunu ve nihai kararın “Cumhurbaşkanı’na ait” olduğunu vurgulayan Çetin, şu anda Cumhurbaşkanı’nın önünde üç isim bulunduğunu, adayların İnönü Üniversitesi’ni daha ileriye taşımak için çaba gösterdiklerini ve projeler sunduklarını belirtti.

GELECEK İÇİN UMUT

Yeni rektörün bu adaylarla ortak bir platformda çalışarak üniversitenin eksikliklerini gidermesi ve daha ileri bir seviyeye taşınmasını umduğunu ifade eden Çetin, kamuoyunun beklentilerinin elbette önemli olduğunu, fakat nihai kararı belirleyecek olanın “Cumhurbaşkanı’nın iradesi” ve “Cenab-ı Hakk’ın takdiri” olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ-MALATYA 




 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER