© Malatya Time

İnönü Üniversitesi'nden 15 Akademisyen Global Bilim Dünyasında Öne Çıktı

İnönü Üniversitesi'nden 15 öğretim üyesi, Stanford Üniversitesi ve Elsevier B.V. iş birliğiyle hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"ne girerek, büyük bir başarıya imza attı.

İnönü Üniversitesi'nden 15 öğretim üyesi, Stanford Üniversitesi ve RELX’e bağlı olarak faaliyet gösteren Amsterdam merkezli bilimsel yayınevi Elsevier B.V.’nin iş birliğiyle her yıl yayımlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde yer alma başarısını gösterdi. Liste, akademisyenlerin yayınladıkları nitelikli çalışmaların sayısı, bu çalışmalara yapılan atıf sayıları, sahip oldukları patentler ve h-indeksi ile hm-indeksi gibi nesnel değerlendirme ölçütlerine dayanarak iki farklı kategori halinde hazırlandı: "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki".

15 AKADEMİSYENİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye'den toplam 1518 akademisyenin yer aldığı bu prestijli listede, İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Sami AKBULUT, Prof. Dr. Ali Adnan HAYALOĞLU, Prof. Dr. Burhan ATEŞ, Prof. Dr. Alaattin ESEN, Doç. Dr. Ahmet ULU, Prof. Dr. Nusret TAN, Doç. Dr. Alptekin ULUTAŞ, Prof. Dr. Brian Irving CARR, Prof. Dr. Canan AKMİL BAŞAR, Prof. Dr. Behice ERCİ, Doç. Dr. Erman YILDIZ, Prof. Dr. Sezai YILMAZ, Prof. Dr. Hikmet SİS, Prof. Dr. İsmail ÖZDEMİR ve Prof. Dr. Serkan BENK yer aldı.

Bu öğretim üyeleri, akademik alanda yaptıkları nitelikli çalışmalarla ve uluslararası düzeyde elde ettikleri atıflarla bu başarıyı elde ederek, üniversitelerini ve Türkiye'yi gururlandırdı.

AKADEMİSYENLERİN KATKISI ÖNEMLİ

Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almanın, İnönü Üniversitesi ve akademisyenleri için önemli bir başarı olduğunu belirten yetkililer, bu tür çalışmaların bilim dünyasında büyük önem taşıdığını ifade etti. Akademik başarıların, hem üniversitenin hem de Türkiye'nin bilimsel konumunu güçlendirdiği belirtildi.

HABER MERKEZİ-MALATYA
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER