© Malatya Time

Interpol peşindeydi! Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna film gibi operasyon!

Hakkında Interpol'de 2 ayrı konudan dosya bulunan kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya, İstanbul Sarıyer’de 5 adamıyla birlikte gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, operasyonla sonuçlanan sürecin, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığınca yürütüldüğü belirtildi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası kapsamında aranan Ürfi Çetinkaya'nın yakalandığı operasyona, TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ve özel harekat polislerinin de katıldığı dile getirildi.

INTERPOL DE PEŞİNDEYDİ

Son derece gizli yürütülen bir çalışma sonrasında yakalanan Çetinkaya hakkında Interpol'de 2 ayrı konudan dosya bulunduğu öğrenildi. Ayrıca İstanbul'da kişiye hakaret suçundan da araması bulunan Çetinkaya'nın 24 yıl kesinleşen cezası dışında 2 ayrı uyuşturucu dosyasının da firari ismi olduğu belirtildi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi. 1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu. Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Son Tango adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER