© Malatya Time

İŞKUR ve MEB İş Birliğiyle Malatya'da 1600 Yeni İstihdam Fırsatı Başladı!

Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı kapsamında Malatya’da 1600 kişilik eleman alımı için başvurular başladı. 18 yaşını doldurmuş ve İŞKUR’a kayıtlı vatandaşların katılabileceği bu program, katılımcılara 10 ay boyunca yarı zamanlı çalışma imkanı sunacak ve aylık 8 bin TL ödeme yapılacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 1600 kişilik eleman alımı için başvurular başladı. 4 Eylül 2024 tarihi itibariyle alınmaya başlanan başvurular, İŞKUR e-şube, Alo 170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI NEDİR?

İşgücü Uyum Programı, Türkiye İş Kurumu tarafından özel politika gerektiren grupların (kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler ve engelliler gibi) iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak amacıyla düzenleniyor. Kamu kurumlarıyla iş birliği içinde uygulanan program, işsizlere bilgi, beceri ve çalışma disiplini kazandırarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine katkı sağlıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir ay içinde sigortalı olarak çalışmamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir. Programlara özellikle kadınlar, öğrenciler, engelliler ve eski hükümlüler gibi grupların katılımı öngörülüyor.

PROGRAM DETAYLARI ŞÖYLE: 

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay sürecek programın ilk dört haftasında katılımcılar, haftalık 37,5 saat eğitim alacak. Sonraki haftalarda ise haftalık 22,5 saat çalışma planlanıyor. Programa katılanlar aylık ortalama 8 bin TL ödeme alacak ve kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak. Program süresi boyunca katılımcıların başka bir işte çalışmaları da mümkün olacak. Katılımcılar, azami 140 fiili gün boyunca bu programdan faydalanabilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başvurular, İŞKUR’un farklı platformları üzerinden yapılabiliyor ve kontenjanlar hızla dolmaya başladı. 

HABER MERKEZİ-MALATYA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER