© Malatya Time

İslam 1500 Sene Hükmedecek

Tarihin derinliklerinden yankılanan bir ses var: İslam’ın zaferi. Bediüzzaman Said Nursi’nin tespitlerinde, hadis ve ayetlerle sabitlenmiş bir gelecek tahayyül ediyoruz. “Dünyanın tek günlük ömrü bile kalmış olsa, Allah o günü uzatacak, Din-i İslam’ı bütün yeryüzüne hâkim kılacak.” Bu, Hz. İsa (as) ve beraberindeki halifenin vefatından sonra başlayacak olan 1500 yıllık İslami hâkimiyetin müjdesidir.

Ayetlerde geçen “Bir de senden acele azap istiyorlar. Hâlbuki Allah, asla va’dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir” ifadesiyle, bu bin yıllık sürecin, aslında bin beş yüz yıl süreceği anlamına gelir. Çünkü hadiste “Allah o günü uzatır” diyor. Üstad Bediüzzaman, Hz. Ali’nin (ra) vefatından sonra geçen süre kadar, Allah’tan “En az bin sene zafer” istemiştir. “Kırk sene ile razı değiliz, en ekall bin sene galebeyi isteriz.”

Bu süreçte, Asya kıtasının önemli bir rol oynayacağına dair Üstad’ın kesin bir inancı vardır: “İstikbal semâvatı, zemin-i Asya / Bâhem olur teslim, yed-i beyza-yı İslâm’a.” Bu ilahi senaryo, İslam’ın yeryüzünde hükmedeceğini müjdeliyor.

Bu bilgiler, İslam’ın gelecekteki hâkimiyetinin sadece bir ümit değil, kesin bir inanç olduğunu gösteriyor. Üstad Bediüzzaman’ın işaret ettiği bu zafer, kıyametin kopacağı gün dahi olsa, Allah’ın İslam’ı zaferle taçlandıracağını garantiliyor. Müminler olarak, bu sürece sabırla ve kararlılıkla hazırlanmalı, dua ve ibadetlerimizi artırmalıyız. Yüce Allah’ın vaadi şüphesiz gerçekleşecektir ve bizler, bu ilahi sözün yeryüzünde tecelli ettiğine şahit olacak olan nesillerden olabiliriz. 

Murat Çetin

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER