© Malatya Time

İstanbul’da da Hissedilen Karadeniz Depremi Korkuttu

Karadeniz açıklarında 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul’da da hissedilen sarsıntının büyüklüğü, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından farklı ölçümlerle açıklandı. AFAD depremin 4.8, Kandilli ise 4.9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

Karadeniz açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından depremin büyüklüğü 5.2 olarak açıklanırken, Türkiye'deki farklı kurumlar ise farklı ölçümler yaptı.

FARKLI KURUMLARDAN FARKLI DEĞERLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.8 ve derinliğini 9.33 kilometre olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak ölçtü. Bu farklılık, depremin şiddeti konusundaki tartışmaları beraberinde getirdi.

SAKİNLER PANİK YAŞADI

İstanbul’da hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe yol açtı. Depremin Karadeniz açıklarında olması ve İstanbul’a olan uzaklığına rağmen hissedilmesi, bölgedeki vatandaşlar arasında endişeye neden oldu. Yetkililer, deprem sonrasında herhangi bir can veya mal kaybının bildirilmediğini açıkladı.

EMSC,Sismologlar tarafından dizayn edilmiş LastQuake uygulamasını , deprem hakkında insanlara uyarı yapmak ve depremi hissedenlerin yaşadıklarını gerçek zamanlı olarak toplayarak sadece bir kaç dakika içinde, depremlerin etkilerini tahmin edebilmek için hizmete sunmuştur.

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER