© Malatya Time

Kale Fayı Üzerinde Yeni Deprem Beklentisi Var mı? Uzmanından Açıklama Geldi

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Malatya Kale'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin, Kayseri ve çevresindeki fayları tetikleyecek bir potansiyele sahip olmadığını açıkladı. Evsen, Kale Fayı’nın daha büyük bir deprem üretmeyeceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, uzmanların dikkatini çekti. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, yaptığı açıklamada bu depremin Kayseri ve çevresindeki faylarla bir bağlantısının bulunmadığını ifade etti. Evsen, Kale Fayı üzerinde daha büyük bir depremin beklenmediğini de ekledi.

KALE FAYI ÜZERİNDE BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİ YOK

Evsen, Malatya Kale’de meydana gelen depremin ardından yaptığı değerlendirmede, Kale Fayı’nın geometrik özelliklerine baktıklarında üretebileceği en büyük depremi üretmiş olduğunu ve daha büyük bir deprem beklentisi olmadığını vurguladı. “Kale Fayı yaklaşık 22 kilometre uzunluğunda ve üretebileceği maksimum büyüklükte bir deprem zaten gerçekleşmiş durumda” diye konuştu.

DEPREM SONRASI NORMAL BİR SEYİR

Evsen, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan bu tür depremleri "olağan ve normal" olarak nitelendirerek, Malatya’da gerçekleşen depremin Kayseri ve Doğu Anadolu Fayı ile bağlantısının olmadığını belirtti. "Bu 2 depremin ne büyüklükleri ne de konumları itibariyle Kayseri’deki fayları tetikleyebilecek bir potansiyeli yok" açıklamasında bulundu.

İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Sivas ve Malatya'daki depremlerle ilgili detaylı çalışmaların sürdüğünü ifade eden Evsen, Türkiye’deki diri faylar üzerinde yapılan paleosismolojik çalışmaların sonuçlarıyla birlikte daha kapsamlı değerlendirmeler yapılabileceğini söyledi.

KAYNAK: İHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER