© Malatya Time

Kandilli'den Malatya'ya Yakın Takip! Nurhak ve Arguvan'da Deprem İstasyonları Kuruldu

Kandilli Rasathanesi, 1 Ağustos 2024'te başlattığı Malatya Ovacık Fayı izleme projesi kapsamında Nurhak ve Arguvan'a yeni deprem istasyonları kurdu. Arguvan'da istasyon kurulum çalışmaları sürerken bölge, dün depremle sarsıldı. Kandilli, bölgedeki her bir sismik aktiviteyi yakından izlemeye devam edecek.

1 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan Malatya Ovacık Fayı izleme projesi çerçevesinde Kandilli Rasathanesi, bölgedeki sismik aktiviteyi daha yakından izlemek amacıyla önemli adımlar atmaya devam ediyor. Proje kapsamında ilk olarak Nurhak'ta kurulan deprem istasyonu devreye alındı ve elde edilen veriler analizlerde kullanılmaya başlandı.  Yapılan açıklamaya göre,  Malatya Arguvan'da ikinci istasyonun kurulumu sırasında bölgede hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

OVACIK FAYI’NDAKİ HER AKTİVİTE YAKINDAN İZLENİYOR

Kandilli Rasathanesi, yaptığı açıklamada, "Arguvan'daki yeni istasyonumuz bölgedeki sismik aktivitenin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacak. İstasyon kurulumları, Ovacık Fayı üzerindeki hareketleri daha doğru bir şekilde izlememizi sağlayacak" ifadelerine yer verdi. Kandilli, istasyonlardan alınan verilerin bölgedeki deprem riski değerlendirmelerine katkı sunacağını belirtti.

YENİ İSTASYONLARLA BÖLGEDEKİ DEPREM TAKİBİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Bölgedeki yeni kurulumlarla birlikte, deprem izleme kapasitesinin artırıldığına dikkat çeken yetkililer, her sismik hareketin yakından değerlendirileceğini ve halkın güvenliği için gerekli önlemlerin zamanında alınmasına yönelik çalışmalara devam edileceğini bildirdi. Kurulum esnasında meydana gelen depremin herhangi bir hasara yol açmadığı ve istasyonun faaliyete geçtiği açıklandı.

HABER MERKEZİ-MALATYA 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER